Gå til sidens hovedinnhold

Spurs snudde i rødt drama

Harry Redknapps gutter er over nedrykksstreken.

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 1-2:

Harry Redkanpp er virkelig i ferd med å bli Tottenhams redningsmann. Før søndagens bortekamp mot Manchester City hadde den rutinerte manageren styrt laget sitt til sju poeng på tre kamper. Blant annet hadde hvittrøyene kommet tilbake på fantastisk vis mot både Arsenal og Liverpool, og tatt henholdsvis ett og tre poeng mot storkanonene.

På City of Manchester Stadium var det duket for en ny skalp og et nytt comeback fra londonlagets side. Til tross for at Robinho sendte hjemmelaget i føringen allerede etter et kvarters spill, slo Spurs nådeløst tilbake. To mål av Darren Bent sørget nemlig for at Redkanpp nok en gang kunne juble for tre viktige poeng.

LES OGSÅ:
Anelka sørget for bursdagsfeiringen
Fulham jekket ned Kinnear
Villa tapte uten Carew

Seieren betyr at Tottenham klatret bort fra bunnen, og er helt opp på en 16. plass med sine tolv poeng. Manchester City på sin side, ligger som nummer 13. De lyseblå har ett poeng mer enn søndagens motstander.

Tidlig mål og rødt kort
Det startet oppskriftsmessig på City of Manchester Stadium. Darius Vassell fikk ballen ute på høyrekanten og fyrte av. Heurelho Gomes i Spurs-buret måtte gi retur på skuddet, og foran mål ventet Robinho. Den dyrkjøpte brassen gjorde ingen feil og banket ballen i mål.

10 minutter etter scoringen gjorde imidlertid Gelson Fernandes glede om til sorg for hjemmelaget. Sveitseren pådro seg nemlig sitt andre gule kort i kampen, og måtte gå i dusjen. City var redusert til ti mann.

Dette visste Tottenham å utnytte. Bare få minutter senere skulle en stygg miss av Richard Dunne bringe gjestene tilbake i kampen. Stopperen bommet regelrett på ballen da han skulle ta den ned, og Darren Bent grep sjansen. Spissen driblet av en forsvarer, før han satte ballen forbi en utrustende Joe Hart i City-buret. 1-1 var et faktum, et resultat som sto seg til pause.

Snudde - igjen
Det ble fartsfylt og dramatisk etter hvilen. Begge lagene gikk helt klart for tre poeng, og begge hadde flere gode muligheter til å avgjøre. Både Citys Richard Dunne og Tottenhams Darren Bent var nær scoring i løpet av omgangens første femten minutter.

Sistnevnte skulle også lykkes for andre gang i kampen i det 64. minutt. Jermaine Jenas tok ned ballen ute på venstrekanten og spilte videre til Bent. Spissen fyrte av og ballen gikk i mål via stolpen. Et glimrende angrep av Spurs, og londonlaget hadde nok en gang snudd tap til ledelse.

Gjestene fortsatte å kjøre kampen og like etter scoringen var de farlig frempå igjen, men en god redning av Joe Hart i Citys mål hindret scoring. Hjemmelaget ville også være med på moroa. Pablo Zabaleta slo inn fra kanten, og Benjani avsluttet like utenfor.

(saken fortsetter under bildet)

To røde på tampen
I sluttminuttene ble det en smule hett på City of Manchester Stadium. Først fikk Citys Richard Dunne direkte rødt kort. Midtstopperen felte Darren Bent som bakerste mann og måtte forlate banen.

Rett før full tid led Tottenhams Benoit Assou- Ekotto samme skjebne. Vingen ble utvist for en takling ute på høyresiden. Det røde kortet var kanskje litt strengt idømt av dommer Mike Dean.

Spenningen kokte dermed litt bort i sluttminuttene og Tottenham kunne dra i land seieren. Dette var første gang på svært lenge at londonlaget kunne juble for to strake triumfer i Premier League.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Kommentarer til denne saken