Gå til sidens hovedinnhold

Spurs-talent utestengt i fire måneder

Men slipper likevel meget billig unna det hele.

Den unge Tottenham-spilleren Andros Townsend er utestengt fra fotballen i totalt fire måneder, melder det engelske fotballforbundet tirsdag.

Grunnen til straffen er at den hurtige kantspilleren skal ha brutt forbundets regler om spill og gambling. Straffen gjelder fra den 23. mai 2013.

Straffen gjelder for både landslagsnivå og klubbnivå.

Må ikke sone alt
Den gode nyheten for Townsend er at tre måneder av denne dommen er suspendert fram til 1. juli 2016.

Om Tottenham-spilleren på ny bryter reglene før denne datoen, vil straffen på tre måneder automatisk bli gjeldende. Holder han seg på matta, slipper han unna.

Dette betyr i praksis at kantspilleren kun går glipp av sommerens U21-EM, slik straffen står nå.

21-åringen har også blitt ilagt en bot på 18.000 pund for regelbruddet. Townsend har selv innrømmet å ha brutt reglene, og akseptert straffen.

Da spilleren i mai ble siktet i denne saken valgte han også å umiddelbart trekke seg fra det engelske U21-landslaget.

Lånsnomade
Townsend, som er et produkt av Tottenhams ungdomsakademi, har tilbrakt store deler av karrieren på lån og var denne sesongen utleid til Queens Park Rangers.

Han har tidligere vært i klubber som Yeovil, Leyton Orient, Milton Keynes, Ipswich, Watford, Milwall, Leeds og Birmingham.

21-åringen har representert England på aldersbestemte landslag helt siden U16-nivå, og har lenge blitt sett på som en spiller med en god framtid på fotballbanen.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken