Gå til sidens hovedinnhold

Stöckl fornøyd med FIS-tiltak

- Vi er veldig godt fornøyd med at de innfører det, sier landslagssjefen.

Anders Fannemel og Rune Velta må regne med å være forgrunnsfigurene når hoppsesongen starter for alvor.

Anders Fannemel er hopperen med verdens lengste skihopp, mens Rune Velta ble helt med å ta medaljer i samtlige hoppøvelser i Falun-VM i vinter.

Veteranene Anders Bardal og Anders Jacobsen har lagt opp så derfor må de to regner litt mer ansvar på sine skuldre. Landslagstrener Alexander Stöckl er klar for at de to erfarne hopperne som er igjen på de norske laget er klare for å ta litt mer ansvar og gå inn i rollen som ledertypene på laget.

Bardal og Jacobsen i kraft av sine meritter ble etter hvert også gode lederstjerner for sine lagkamerater.

Landslaget kommende sesong består foran av Fannemel og Velta, også av Kenneth Gangnes, Phillip Sjøen og Johann Forfang. De tre første må regnes som de erfarne, mens de to siste er ferskingene på landslaget.

Laget under Alexander Stöckls ledelse har vært igjennom fire bakker under oppholdet i trenerens hjemland.

De startet i Stams, og fulgte opp med Innsbruck og Ramsau. De to ukene i alpelandet ble avsluttet fredag i Bischofshofen. Innimellom har de også fått kjørt seg på racerbanen.

- Vi har fått vært flere dager i en og samme bakke. Vi har fått hoppet i bakker med varierende størrelse og fått gjennomgått de utfordringene det medfører. Det har dessuten vært mye teknisk trening ved siden av den fysiske biten, sier Stöckl til NTB.

- Det var veldig bra. Jeg har samarbeidet godt med Christian (Meier). Det har gått mye på å finne ut av det tekniske og utstyret. Jeg føler også at det var positivt for hopperne og ikke minst motiverende.

Norge gikk til topps i den blandede lagkonkurransen i VM i Falun og dette er en konkurranseform som har kommet for å bli i VM- og OL-sammenheng.

Det vil ikke være så mye regler å forholde seg for hopperne. FIS har derimot valgt å skjerpe kontrollen av hopputstyret og dressene. Det vil være nye målemetoder og FIS vil dessuten ha en kontrollør på toppen.

- Det er vi veldig godt fornøyd med at FIS innfører, sier Stöckl.

Forrige sesong ble to norske hoppere disket på grunn av hoppdressen. Anders Jacobsen fikk en advarsel av FIS etter seieren i nyttårshopprennet etter at han hadde litt for lange ermer på sin hoppdress.

Det blir dessuten spennende å se hvordan Tom Hilde takler vrakingen. Han måtte selv punge ut for å delta i skiforbundets B-landslag. Det kan rapporteres om en revansjesugen Hilde.

Neste helg starter den hjemlige sommerhoppuken. Det blir renn i Gjerpenkollen og to renn i Midtstubakken. Da vil man få beskjed om hvordan Hilde står i forhold de fem landslagsshopperne. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken