Skiforbundet har derfor tilbudt ham en kontrakt som strekker seg til OL i Sør Korea i 2018, skriver VG. Ifølge avisen vurderer østerrikeren hvorvidt han skal fortsette som norsk landslagstrener. Forbundet ønsker svar så fort som mulig.

– Vi er veldig godt fornøyd med Stöckl og hans plan om å sette fotavtrykk etter seg i norsk hoppsport. Vi vil videreføre samarbeidet, men samtidig ønsker vi en rask avklaring, sier sportssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen, til VG.

Stöckl er ønsket som trener i hjemlandet Østerrike. Hoppstormakten har skuffet i OL, og stjernen Gregor Schlierenzauer skal ha pekt på Stöckl som en kandidat til å erstatte nåværende landslagstrener Alexander Pointner.

Det er strid innad i den østerrikske hoppleiren, og Stöckl antyder at det frister mer å fortsette i Norge.

- Jobben i Østerrike handler kun om elitelaget. Det er nesten litt kjedelig. I Norge er det mye større utfordring fordi jeg kan forandre hele systemet, sier han.

Samtidig bekrefter han at han har fått tilbud om en ny avtale. En avtale han stiller seg positiv til.

- Jeg elsker det jeg holder på med, og jeg gleder meg allerede til neste OL. Jeg håper det fortsatt er som norsk landslagstrener, sier Stöckl til VG. (©NTB)