Det ble en skuffende sesong for det norske hopplandslaget i vinter. Kun Anders Bardal leverte til godkjent med OL-bronse, sølv i skiflygings-VM, samt en fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt.

Lagkameratene leverte imidlertid ikke som forventet.

I disse dager jobber landslagstrener Alexander Stöckl, sammen med de andre norske hopplederne, med å blant annet sette sammen landslaget for neste sesong.

Og foreløpig er det flere av landslagshopperne fra forrige sesong som holdes på pinebenken.

Diskuterer fortsatt uttaket
Østerrikeren vil nemlig ikke garantere mer enn tre av syv hoppere sikker plass få uker før laget offentliggjøres.

- Anders Bardal er klar, og ser man på resultatene til Anders Fannemel og Rune Velta så var de i nærheten av pallen forrige sesong. Det holder til en plass på landslaget, sier Stöckl til Nettavisen.

Anders Jacobsen, Tom Hilde, Kim René Elverum Sorsell og Andreas Stjernen var samtlige på landslaget forrige sesong, men er ikke garantert med videre, forteller østerrikeren.

- Vi diskuterer de andre fortsatt. Vi har evalueringsmøte 9. og 10. mai. Da blir siste beslutning tatt om laguttaket. Vi offentliggjør laget påfølgende mandag eller tirsdag, forklarer Stöckl.

- Må utnytte ressursene
Samtidig som østerrikeren arbeider med å få på plass landslaget, er han også i full gang med å organisere hvordan det skal jobbes også lenger ned i systemet kommende sesong.

- Nå er prosessen sånn at vi har flere møter med trenere rundt omkring i Norge. Vi diskuterer hvordan vi skal bruke ressursene best mulig. Det går på at vi må få mest mulig ut av de ressursene vi har. Det er flere ting vi må diskutere og tenke på. Det er en krevende prosess, og det tar tid. Men det er viktig at vi bruker tid for å gjøre det best mulig, sier landslagstreneren.