Gå til sidens hovedinnhold

Stöckl ville nekte Jacobsen å hoppe

Nytt skrekkhopp av Anders Jacobsen i Vikersund.

VIKERSUND/OSLO (Nettavisen): Fredag holdt det på å gå galt for Anders Jacobsen, da han holdt på å falle i luften under et treningshopp i Vikersund.

Han klarte imidlertid å hente seg inn igjen, og landet trygt med begge beina på 85 meter.

Lørdag skjedde det samme igjen.

Under treningsomgangen før rennet som starter klokken 16 i Vikersund, mistet Jacobsen balansen i svevet, og igjen så det ut til at nordmannen skulle falle meget stygt i verdens lengste skiflygingsbakke.

Igjen klarte imidlertid nordmannen å hente seg inn igjen, men hendelsen så ut til å sette et støkk i Jacobsen.

I første omgang i lørdagens renn strakk Jacobsen seg kun til 180,5 meter, mens det ble 189,5 meter i andre omgang.

Ble redd
Og etter rennet innrømmer Jacobsen at det var en nervepirrende opplevelse å hoppe i Vikersund-bakken etter to nesten-ulykker.

- Du blir litt reservert. Men det var viktig for meg å gå opp igjen og hoppe, og få gjennomført konkurransen og få frykt ut av kroppen. Så får man konsentrere seg om VM fra nå. Jeg tviler på at jeg hopper i morgen.

- Ble det vurdert om du skulle stå over rennet etter at du fikk den opplevelsen igjen?

- Ja.

- Snakket du med Alex om det?

- Ja.

- Hva sa han?

- Han hadde lyst til å ha en utøver som var frisk og rask til VM. Han trengte en Jacobsen i form. Og han sa at det kanskje ikke er her jeg finner den. Det var jeg helt enig, men for min egen del var jeg nødt til å gå opp igjen for å overvinne frykt. For man blir litt redd, sier Jacobsen til Nettavisen.

Alexander Stöckl legger ikke skjul på at han ikke ville at Jacobsen skulle hoppe dagens renn.

- Det stemmer. Jeg vil ha ham i toppform til VM. Jeg føler at han har brukt ganske mye energi på å komme tilbake etter de dårlige hoppene han har hatt. Han var litt sliten i dag da jeg så ham i dag tidlig og nå følte jeg at nok var nok. Han har klart to stabile hopp og nå er vi ferdig med skiflyging, sier Stöckl til Nettavisen.

Ny verdensrekord
Etter at Jacobsen hadde hoppet sitt andre hopp for dagen, økte dramatikken i Vikersund da slovenske Peter Prevc satte ny verdensrekord med et svev på 250 meter i monsterbakken.

Video av det hoppet ser du her.

Kommentarer til denne saken