Gå til sidens hovedinnhold

Stöckl vraker hoppveteraner

Anders Jacobsen og Tom Hilde må bli hjemme.

Både Anders Jacobsen og Tom Hilde blir hjemme for å trene og drar ikke til verdenscuprenne i russiske Nizjnij Tagil til helgen.

Dermed får både Daniel André Tande og Joachim Hauer sjansen til å delta blant de beste hopperne i verden.

Hoppveteranene Jacobsen og Hilde har slitt i innledningen av sesongen. Begge skal være med i de tre rennene i kontinentalcupen på Rena.

Ifølge landslagstrener Alexander Stöckl er det ikke snakk om store tekniske justeringer før de kan være tilbake i toppen.

- Både Tom og Anders er veldig nære, men vi mener det er riktig at begge prioriterer trening og renn på hjemmebane. Vi har også flere av de nest beste som fikk sjansen på Lillehammer i lørdagens renn som vi er spente på hva kan prestere på Rena. Det er flere som banker på, og vi hadde åtte med i finaleomgangen lørdag. Det er også viktig for oss å få sendt et sterkt lag til Rena slik at vi kan være med og kjempe om en ekstra plass til Hoppuka, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Phillip Sjøen er også snart tilbake i bakken. Etter planen skal han prøve seg igjen i Lillehammer denne uka. Det er fortsatt usikkert om han deltar på Rena.

Disse reiser til Russland og helgens verdenscup i hopp:

Anders Bardal (Steinkjer), Anders Fannemel (Hornindal), Joachim Hauer (Bækkelaget), Rune Velta (Lommedalen), Andreas Stjernen (Sprova), Daniel André Tande (Kongsberg). (©NTB)

Kommentarer til denne saken