Stabæk Fotball AS og selskapet Stabæk Holding AS, som eier Telenor Arena, har brukt de siste seks ukene på å forhandle fram en avtale om bruk av Fornebu-anlegget som både fotball- og eventarena.

Nå har samtalene brutt sammen, og resultatet kan bli at Stabæk mister retten til å spille sine hjemmekamper på Telenor Arena.

- Alle broer er brent
- Fotballen har satt i gang uverdige prosesser vi overhodet ikke kan godta. De har valgt en vei som gjør at alle broer er brent, sier Diderik B. Schnitler, styreleder i Stabæk Holdiong, til budstikka.no.

Schnitler vil ikke utdype hva han mener, men selskapet har mistet troen på at arenaen kan brukes til både fotball og events.

Stabæk Holding har tapt 180-200 millioner kroner de siste to til tre årene, men Stabæk Fotball er likevel overrasket over utviklingen i prosessen.

Gratis tomt
- Arenaen er mest verd uten fotball, men det var ikke utgangspunktet da man fikk gratis tomt og 50 millioner i gave, sier styreleder Lars Holter-Sørensen.

Stabæk Holding er truet av konkurs, noe som i så fall vil få konsekvenser for Stabæk Fotball. Dersom scenarioet skulle bli en realitet, blir klubbens framtid avgjort av to bostyrere.

De siste ukene har Stabæk Holding forsøkt å kjøpe fotballklubben ut av samarbeidsavtalen for Telenor Arena.

- Vi har vært villige til å hjelpe til med sponsorinntekter og kontantbeløp, forutsatt at fotballen trekker seg ut etter neste sesong. Det er skuffende at de ikke benytter seg av denne muligheten, sier Diderik B. Schnitler.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED