Det er ikke mer enn to og et halvt år siden Stabæk åpnet sin nye storstue, Fornebu Arena. På omtrent samme tid måtte klubben reddes fra konkurs.

Hovedaksjonær Kjell Chr. Ulrichsen valgte da å skille ut fotballen og bli sittende som arenaeier i Stabæk Holding AS. Dette selskapet ble det før jul i fjor åpnet gjeldsforhandlinger i.

I januar inngikk Stabæk Fotball en ny avtale med Stabæk Holding om spill på Telenor Arena i 2011. Denne avtalen ga Stabæk Fotball rett til å overta all drift av arenaen og inngå en forlenget leieavtale fra og med 2012, forutsatt at de klarte å stille nødvendige garantier innen 30. juni. Det klarte de ikke.

Den siste tiden har klubbledelsen jobbet for å finne en løsning på arenaspørsmålet. Hovedmålet var å fortsette i Telenor Arena. Alternativ to var spill på gamle Nadderud. Alternativ tre å flytte hjemmekampene til Oslo.

Nå bekrefter klubbledelsen at de jobber med å få tillatelse til å spille på Nadderud, som ikke holder den standarden som kreves i Tippeligaen.

– Vi må tilpasse klubbens aktivitet slik at vi overlever selv om vi ikke får spille videre på Fornebu, bekrefter Stabæks styreleder Lars Holter-Sørensen til budstikka.no.

Han har fortsatt ikke gitt opp alt håp om Telenor Arena.

– Vi har inntrykk av at flere aktører ser positivt på den stiftelsesmodellen som er skissert. Men det er mange parter som må bli enige og mange hensyn som må tas. Vi er absolutt ikke sikre på utfallet og må derfor forberede oss på en tilværelse uten Telenor Arena, sier 46-åringen.

I verste fall ender Stabæk opp som Lyn, konkurs og uten lisens.

– Vi må dessverre starte tilpasningene nå. Dette er en utfordrende og lite hyggelig øvelse som krever tøffe beslutninger.

HTML EMBED