Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk vil ha lillebroren til norsk fotballprofil

Ser du hvem han ligner på?

Stabæk Fotball er svært interessert i å knytte til seg den talentfulle 16-åringen Sebastian Pedersen. Han spiller i dag for HamKam og er lillebroren til spissprofilen Marcus Pedersen i Brann.

Det er i første rekke aktuelt at unggutten kan bli innlemmet i Stabæks NTG-system. 16-åringen begynner på videregående til høsten.

- Er interessert
Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, bekrefter at unge Pedersen er interessant for bærumsklubben, men at ingenting er sluttført.

- Vi har hatt ham på treninger her og er interessert i ham med tanke på vårt NTG-system når han begynner på videregående. Det handler mest om hva han ønsker av videre skolegang, sier han til Nettavisen.

- Det er en prosess som fortsatt ikke er avsluttet. Jeg skal ikke legge skjul på at dette er en spiller vi ønsker oss og har kikket på lenge, men det blir opp til ham å ta et valg om veien videre, sier Stabæks sportssjef.

- Passer inn
Pedersen er i likhet med storebror spiss. Olsen sier 16-åringen er et stort talent, men at det ikke finnes garantier for at han blir en elitespiller.

- Han er HamKams spiller, så jeg skal være varsom med hvor mye jeg omtaler ham, men på generelt grunnlag kan jeg si at han passer bra inn i vår filosofi og at han vil få et bra opplegg på NTG. Det er naturlig at unge spillere på aldersbestemte landslag er aktuelle for Stabæk, sier han.

- Han er et stort talent, men han er såpass ung at det er vanskelig å si hva det ender opp med for ham. Han har mye arbeid foran seg om han skal lykkes, men han har et utgangspunkt som vi mener er interessant.

- Er informert
I HamKam er man klar over interessen fra Stabæk og trener Kent Bergersen har fått signaler om at unggutten er fristet av tilbudet.

- Vi er informert om at de har hatt et møte og han har lyst på denne utfordringen. Det er en ung spiller, som vi gjerne ville ha utviklet videre og det er selvfølgelig synd å miste ham så tidlig, sier han til Nettavisen.

- Men dette er måten tippeligaklubbene jobber på. De har full kontroll på det som rører seg av talent i lavere divisjoner. De følger også med på yngres landslag. De har et tilbud som er fristende, med NTG og skolegang der spillerne blir fulgt opp og det er også muligheter for hospitering på A-laget. I Stabæk er nok veien til Tippeligaen kortere enn den er hos oss akkurat nå (HamKam er i 2. divisjon), sier treneren.

- Skjønner det
Bergersen mener Pedersen per nå er for langt unna A-laget til HamKam for at han skal kunne få matching på andredivisjonsnivå der.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi har ikke noe bedre sportslig tilbud til ham. Andrelaget til Stabæk spiller også i andredivisjon. Han er også ikke helt der at han er med i våre førstelagsplaner akkurat nå, men det er en spiller vi hadde håpet å kunne satse på videre. Jeg skjønner at han er fristet, sier Bergersen.

Marcus Pedersen har i flere år vært en stor fotballprofil i Norge og den sterke spissen har spilt for klubber som HamKam, Strømsgodset, Vålerenga og Brann her hjemme. I utlandet har 24-åringen prøvd seg for Vitesse i Nederland, Barnsley i England og Odense i Danmark.

- Ikke lik broren
Pedersen har også flere A-lagskamper for Norge. Bergersen mener at lillebroren er en litt annen spisstype enn kraftpluggen.

- Han er litt pipete, men har vært en målscorer på nivåene fram til nå. Han må ta steget videre og få litt mer kjøtt på kroppen. Han må få noen tips av broren sin der, sier HamKam-treneren til Nettavisen.

- Han er en litt annen spisstype enn broren. Jeg vil tro han er mer en goalgetter-type. Han er lur og smart i boksen og venstrefotet. Utenom fotballen virker han som en stille og rolig gutt, sier treneren.

En evetuell utdanningskompensasjon i slike overganger utløses først når spilleren skriver under en profesjonell kontrakt med sin nye klubb.

Hvor mye det blir, avhenger av hvor i ligasystemet Stabæk og HamKam befinner seg ved inngåelse av en eventuell proffkontrakt for spilleren.

Per dags dato er reglene slik at utdanningskompensasjonen for en spiller på 16 år som går fra 2. divisjon til Tippeligaen ligger på 60.000 kroner per år fra vedkommende skriver proffkontrakt til fylte 21 år.

Kommentarer til denne saken