Gå til sidens hovedinnhold

Stadig billigere å eie bolig

Belastningen boligkjøp har på folks økonomi er nå rekordlav. Hovedårsaken er den lave renten. Best ut kommer etablerte par.

Ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening viser at vi har mer penger å rutte med nå enn tidligere. Boligutgiftene er nemlig på sitt laveste noen sinne.

Statistikken legger til grunn boligpriser, rente- og inntektsutvikling.

- Rentene er den største årsaken til at det nå er all-time low i forhold til belastningen, ihvertfall så lenge statistikken har eksistert, sa direktør Finn tveter i NEF på en pressekonferanse torsdag.

For enslige førstegangsetablerere med relativt lav inntekt, har belastningen etter boligkjøp sunket fra 40 i juni 2001 til 16 prosent i juni i år. Dette er det laveste nivået siden målingene startet i 1987.

Også unge par med relativt lav inntekt kommer godt ut. Fra juni 2001 til samme måned i år har belastningen sunket fra 20 til ni prosent. Nivået har ikke vært så lavt siden i 1997.

Boligbelastningen er minst for det det etablerte paret med relativt høy inntekt. I juni 2001 lå utgiftene på 12 prosent av inntekten, mens boligbelatningen nå ligger på bare fem prosent.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser