Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere feite amerikanere

Amerikanerne blir stadig feitere, viser en fersk rapport. Andelen overvektige stiger i alle delstatene bortsett fra én.

En gruppe som heter Trust for America's Health mener regjeringen og privat sektor må ta større ansvar for å gjøre noe med problemet, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge gruppen viser ferske tall fra Centers for Disease Control and Prevention at 22,7 prosent av amerikanerne var overvektige i perioden 2002-2004. I tidsrommet 2001-2003 var andelen 22,0 prosent.

Andelen overvektige stiger kraftigst i delstaten Alabama, hvor prosentandelen økte fra 26,2 til 27,7 prosent i perioden. Den eneste staten som ikke hadde noen økning, var Oregon, hvor tallet holdt seg stabilt på 21 prosent.

Rapporten viser ellers flere er overvektige i sørstatene enn nord i landet; statene som kommer dårligst ut er Mississippi, Alabama, West Virginia, Louisiana og Tennessee.

Best ut kommer statene i nordøst og i midtvesten: Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, Vermont, Colorado og Montana.

- Vi opplever en krise som skyldes dårlig kosthold og lav fysisk aktivitet blant amerikanerne, og nå er det på tide at vi gjør noe med problemet, sier Shelley A. Hearne, som leder organisasjonen Trust for America's Health. Hun mener både regjeringen og private aktører har ansvar for å gjøre noe med utviklingen.

Voksne med en kroppsmasseindeks (KMI) på over 30 regnes som feite. En KMI på over 30 innebærer at en person på 170 cm veier nesten 87 kilo, mens en person på 180 cm må veie over 97 kilo for å være feit.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken