Gå til sidens hovedinnhold

Staff kritiseres av sine egne

Harald Stabell, en av landets fremste forsvarere, sier at Tor Erling Staff kan skade sin egen klient med Lommemannen-uttalelsene sine.

Kritikerne står i kø for å kritisere Tor Erling Staffs uttalelser om at Lommemannens overgrep er "tukling" og "peanuts".

Les: - Dette er peanuts

Etter uttalelsene fredag, kom umiddelbare reaksjoner fra blant andre stortingspolitiker Andre Dahl (H), Oslo-ordfører Fabian Stang, og psykolog Magne Raundalen ved Senter for krisepsykologi. Lørdag ble det satt i gang en sms-kampanje blant illsinte nordmenn, og søndag går barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) ut og sier at det er "uforståelig for meg hvordan en advokat kan markedsføre denne type holdninger"

- Kan skade klienten
- Vi må være tydelige på at barn ikke skal bære skyld for det som er skjedd. De har krav på å bli respektert. Staffs uttalelser er krenkende for barn som har opplevd slike overgrep, sier barne- og likestillingsministeren til Aftenposten.

Nå får Staff også kritikk fra forsvarerkollega Harald Stabell, som er leder for Strafferettsutvalget i Advokatforeningen. I motsetning til andre kritikere, er Stabell opptatt av at Staffs uttalelser kan skade hans egen klient.

- Staff er oppnevnt til å forsvare mannen. Da bør han ikke gå ut og kritisere lovgiver ved å si at det klienten er siktet for ikke burde vært straffbart, sier Stabell. Han mener at uttalelsene gir et inntrykk av at hans klient er skyldig.

Avviser kritikken
- Dette kan skade rettssikkerheten til hans klient, og er helt klart ikke til klientens beste, sier Stabell til VG.

Staff sier i en kommentar at han mener hans kommentarer har vært til klientens fordel. Staff kom med sin uttalelse fredag for å fortelle at det finnes andre syn på Lommemannens gjerninger enn det fordømmende.

Også advokat Brynjar Meling er kritisk til Staffs uttalelser. Se video på TV 2 Sumo

205254