De hvite farmerne Ben Freeth og svigerforeldrene Mike (75) og Angela Campbell (66) ble kidnappet av Robert Mugabes pøbler søndag ettermiddag – bare en time før Mugabe ble tatt i ed for en sjette presidentperiode.

Les også: Kidnappet etter Mugabe-avsløringer

Freeth og svigerforeldrene ble fraktet til et såkalt «hjernevaskingsmøte» hvor deltakerne blir tvunget til å messe Mugabe-slagord. Hvis man nekter, så blir man banket opp av Mugabe-militsen, som er tilknyttet det politiske parti Zanu-PF.

De tre hvite farmerne ble plassert foran en mobb på 50 pøbler og ble dynket i iskaldt vann.

- Deretter ga de dem en skikkelig omgang med juling. De stakk brennende pinner inn i moren min sin munn, og slo og pisket faren min på ryggen og på føttene, sier Laura Freeth, til The Times.

Slått med geværkolbe
Ektemannen Ben Freeth ble slått gjentatte ganger i bakhodet med en geværkolbe. Han ble slått så hardt at han nesten mistet det ene øyet.

Deretter ble de bakbundet og kjørt til et avsidesliggende sted.

- De dro dem ut av bilen og holdt en revolver mot hodene deres, sier Laura.

Familiene Campbell og Freeth har stått i spissen for å ta rettslige steg mot at myndighetene forviser hvite farmere fra gårdene sine, men dette har falt i dårlig smak hos Mugabes tilhengere.

De tre hvite farmerne ble truet på livet og tvunget til å signere en erklæring på at de ikke vil gå rettens vei med Mugabes omstridte farmpolitikk.

I tillegg ble de truet til å signere en uttalelse om at de ikke vil gå til politiet.

Innlagt på sykehus
De tre farmerne ble deretter dumpet på en farm 150 kilometer vest for hovedstaden Harare.

Alle tre ble innlagt på sykehuset i Harare, og Mike (75) ble påført skader som et brukket kragebein, en brukket hånd og et sterkt forslått ansikt.

Angela (66) hadde fått brukket begge armene sine og måtte gjennomgå en operasjon, mens Ben fikk store kutt og brudd i bakhodet.

Mugabes milits har i forkant av valget forrige fredag drept og banket opp tilhengerne av opposisjonspartiet Movement for Democratic Change (MDC). Militsen har systematisk skremt opposisjonen til ikke å stemme på MDC.

Pisket med piggtråd
Gibson (25) er én av mange tusen zimbabwere som har blitt rekruttert av Mugabes voldelige milits. Han forteller til The Independent at han har pisket andre landsmenn med piggtråd, samt slått dem med jernstang.

- Jeg føler at jeg blir tvunget til å drepe noen. Men jeg må gjøre det, hvis ikke så blir det meg som blir drept, forteller han til avisen.

25-åringen hevder at han ble banket opp av en gruppe med Zanu-PF-pøbler for litt over en måned siden. Han forsøkte å anmelde saken til politiet, men endte opp på en fengselscelle. Han følte at eneste utvei var å slutte seg til pøblene.

Mer enn 90 mennesker har blitt drept og flere hundre blitt banket opp og utsatt for tortur i kjølvannet av første valgomgang i mars. I tillegg er om lag 200.000 mennesker drevet vekk fra hjemmene sine.

Robert Mugabe sa under et toppmøte med Den afrikanske union tidligere denne uken at han er villig til å innføre samtaler med opposisjonspartiet Movement for Democratic Change. Men opposisjonsleder Morgan Tsvangirai nekter å inngå et samarbeid med Mugabe.