Gå til sidens hovedinnhold

Stålbaron får fem milliarder

En av verdens rikeste får enda mer å rutte med.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den indiske milliardæren Lakshmi Mittal vil få et utbytte på 460 millioner pund, om lag 4,9 milliarder kroner, fra sine aksjer i verdens største stålprodusent ArcelorMittal, ifølge Daily Mail.

NA24 - din næringslivsavis

ArcelorMittal annonserte mandag at selskapet vil gi et utbytte på 0,375 dollar per aksje ved utgangen av hvert kvartal, det vil si i mars, juni, september og desember i 2008. Totalt blir utbyttet for 2008 på 1,5 dollar. Selskapets aksjeverdi og inntjening har hatt en enorm vekst blant annet på grunn av høye råvarepriser.

Eier fotballklubb
Det fører dermed til at den London-bosatte inderen med sine 623,62 millioner aksjer kan se frem til fete utbyttebetalinger i løpet av året. Selskapet vil totalt betale ut 2,2 milliarder dollar i utbytte.

Mittal-familien eier foruten 43,04 prosent av aksjene i selskapet også 20 prosent av den engelske fotballklubben Queen Park Rangers.

Eier verdens største stålprodusenter
Lakshmi Mittal har et spesielt knep med å kjøpe opp ofte nedslitte og rustne stålfabrikker for så å gjøre disse til gullkantede inntektskilder. Samtidig tenker han stort, handler ofte det andre ikke vil ha og foretar risikoinvesteringer. Det har gitt resultater. Etter at Lakshmi Mittal for et par år siden sikret seg Arcelor, Europas største stålprodusent, satt han plutselig med full kontroll over to av verdens største stålprodusenter.

Les mer her: Lager gull av stål

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus