(iOslo.no) Da partnerskaploven ble inngått i 1993, ble de første partnerskapene inngått i Oslo rådhus. Å bruke rådhusets festlokaler til feiring av ny ekteskapslov skal dog være upassende.

Ny ekteskapslov
Forslaget til ny ekteskapslov der homofile og heterofile blir likestilt behandles i Stortinget 11. juni, og det er ifølge Dagsavisen ventet at medlemmer av alle politiske parti bortsett fra KrF og FrP vil bidra til et flertall for loven. Noen uker senere åpner den årlige homofestivalen Skeive Dager på Rådhusplassen, anført av Erling Lae.

Å bruke Oslo rådhus til feiring av loven, synes dog ikke Fabian Stang er passende.

- Flau smak i munnen
Ordføreren har nå sendt et avslag til landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH), som ønsket å lage en folkefest.

Det er forretningsutvalget i Oslo kommune som bestemmer bruken av Rådhusets festlokaler, men utvalget følger vanligvis løpet ordføren legger opp til.

- LLHs søknad falt utenfor retningslinjene, og da mente ordføreren det var greit å gi et avslag, sier direktør Tove Ingjerd, leder av ordførerens kontor, til Dagsavisen.

LLHs leder Jon Reidar Øyen er ikke imponert.

- Jeg får en flau smak i munnen av dette, sier Øyan til avisen.

Stiller gjerne opp
Noe av bakgrunnen for avslaget skal være at det ikke feires politiske vedtak i rådhuset.

- Om det er noe annet Oslos ordfører kan gjøre for de homofile, stiller han gjerne opp. Han stiller gjerne på en feiring av ekteskapsloven, sier Ingjerd.

Men altså ikke i Oslo rådhus.

Les flere nyheter hos iOslo.no