Gå til sidens hovedinnhold

Start-spiller reagerer: - Langt over streken

Det er brutt ut full fotballkrig på Sørlandet.

«For utenforstående kan det virke merkelig at spillere forlater et av topplagene i 2. divisjon, til fordel for et nyopprykket lag, som det knytter seg stor usikkerhet rundt. Dette kan dessverre forklares ganske enkelt: Penger og lønn!»

Det skriver 2. divisjonsklubben Vindbjarts sportssjef Håvard Kenneth Olsen Karlsen på klubbens egne nettsider, etter at det ble kjent at den 22 år gamle venstrebacken Henrik Robstad har valgt å signere for rivalene Jerv.

I 20-tiden søndag kveld valgte Vindbjart å slette artikkelen fra hjemmesidene, men saken har vekket sterke reaksjoner på Sørlandet, og Start-kaptein Jesper Mathisen (26) er én av dem som rister på hodet.

Han ble svært overrasket da han så hva som sto på trykk.

- Jeg måtte lese det et par ganger for å se om det stemte, sier Mathisen til Nettavisen.

- Jeg synes innlegget er langt over streken. Jeg skjønner at det blir engasjement når Vindbjart mister en god spiller og Jerv får en god spiller. Men om jeg hadde forlatt Start, ville jeg forventet at klubben hadde ønsket meg lykke til videre på en respektfull måte, fortsetter Mathisen.

Og han er ikke den eneste som reagerer.

«Patetisk innlegg, forstår godt han ikke vil være i denne klubben,» er en av kommentarene under artikkelen.

«Beundringsverdig at man i det ene øyeblikket skryter av egen spillerutvikling og i det neste øyeblikket mobber sine egne unge spillere,» skriver en annen.

- Overrasket
Hovedrollen spiller altså den 22 år gamle Henrik Robstad, som til Nettavisen sier at han er «overrasket» over den krasse tilbakemeldingen fra Vindbjart.

- Jeg har vært i Vindbjart i fem år, men synes jo at det er et veldig spennende sportslig opplegg i Jerv. Det er veldig kult å bli med på den satsinga de holder på med der. Jeg signerte på fredag, og da kom det noen reaksjoner. Det kan du trygt si.

- Hadde du ventet deg slike reaksjoner?

- Både og. Det har vært et par overganger fra Vindbjart til Jerv tidligere, som det har vært litt reaksjoner på. Men ikke i nærheten av dette, sier 22-åringen.

«Opptatt av tung lønningspose»
I Vindbjart er man nemlig sikker på hvorfor Robstad har meldt overgang til Jerv.

«For spillere som er opptatte av en tung lønningspose, så er valget enkelt: Gå til Jerv, og du mangedobler lønna...»

- Det er jo den overfladiske grunnen som de har funnet opp. For min del var det den sportslige delen som til slutt avgjorde det. Jeg ser på det som en mulighet til å spille for en større klubb. Jerv satser som de gjør, og jeg tror de kan rykke opp, sier Robstad.

- Hører ingen steder hjemme
Han får støtte av Jesper Mathisen, som mener det er slutt på tiden der spillere blir karrieren ut i én klubb, og at spillere «bytter klubber oftere enn de skifter sokker» Han tror Vindbjart forenkler situasjonen når de skriver at penger er grunnen til Robstads klubbskifte:

- Hva folk tjener, er en privatsak. I tillegg har Steinar Pedersen overtatt Jerv, og som gammel back kan han nok lære bort noen ting til Henrik, som også er back. Da blir det for enkelt å skylde på penger, og det handler nok mer om en totalpakke, sier Mathisen.

Og legger til:

- Sånne innlegg hører ingen steder hjemme.

- Står for det jeg har skrevet
Vindbjarts sportssjef, og altså forfatter av artikkelen, Håvard Kenneth Olsen Karlsen, står imidlertid inne for det han har skrevet.

- Kritikken er egentlig ikke så mye rettet mot Henrik, føler jeg selv i hvert fall. Det er mer en beskrivelse av saken. Ja vel, han har valgt å gå til Jerv, der han får mye bedre betalt. Det forstår jeg egentlig, isolert sett, selv om jeg aldri ville gjort det selv, sier han til Nettavisen.

- Men det jeg reagerer mest på er måten Jerv torpederer markedet i Agder på, ved å tilby noen helt avsindige lønninger i 2. divisjon. Det er Jerv sin måte å satse på, sånn har de vært de siste årene. Man må bare akseptere det. Men noen ganger tenker jeg at det burde vært et lønningstak for spillere i lavere divisjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Du konstaterer at det er pengene som lokker Robstad til Jerv, men til oss sier han at det ikke er tilfelle. Er det din jobb å forklare hvorfor spillere forlater Vindbjart?

- Jeg vet vel mer enn jeg kanskje kan si til deg om den saken der. Og jeg vet mer om hva Henrik har sagt om den saken tidligere. Jeg vil ikke si noe mer enn det. Men jeg står for det jeg har skrevet, svarer Olsen Karlsen.

Ukultur
Henrik Robstad selv forteller at det ikke er alle i Vindbjarts spillergruppe som deler den sportslige lederens syn på saken. Det kan Olsen Karlsen være enig i.

- Det er sikkert mange som er riv ruskende uenig med meg, sikkert internt i klubben også. Det reflekterer i større grad min personlige holdning enn klubben, sier han.

Robstad mener det har utviklet seg en ukultur blant enkelte i Vindbjart-miljøet.

- Det virker som om de tenker at alt som ikke skjer i Vennesla bare er tull. Det blir en veldig innestengt kultur, avslutter 22-åringen.

PS! Etter å ha slettet saken fra sin nettside ved 20-tiden lørdag, valgte styret i VFK å legge ut en ny sak senere samme kveld hvor de beklaget belastningen de hadde påført Henrik Robstad.

«Saken rundt Henrik Robstads overgang til Jerv Fk som har vært omtant på VFK's hjemmeside er tatt bort. Dette siden VFK ikke har noe ønske om å ramme Henrik i denne saken.

Vi beklager den belastningen dette har medført for Henrik og vi ønsker ham lykke til i ny klubb.

Fotball er følelser, fotball er engasjement og med dette bakteppe er det lett å trå feil og det har blitt gjort i denne saken. VFK beklager», skriver klubben på sin hjemmeside.

Kommentarer til denne saken