Gå til sidens hovedinnhold

- Statistikken er til de grader imot oss

Les hva som gjør Drillo bekymret før møtet med Island.

ULLEVAAL (Nettavisen):Egil Drillo Olsen tok mandag ut troppen som skal spille de ekstremt viktige EM-kvalikkampene mot Island og Danmark.

Det var en tropp preget av få overraskelser, om noen i det hele tatt.

Se hele troppen her.

Ett av spørsmålene før uttaket dreide seg om hvorvidt John Carew ville bli tatt ut. Spissen spilte nemlig sine første minutter med A-lagsfotball på lang tid da han fikk spille de siste 20 minuttene for West Ham i helgen.

- Carew har trent bra
Carew ble tatt ut, og Drillo forklarer uttaket slik:

- Carew har trent bra, og det er et godt tegn at han blir sendt innpå så tidlig. Hvis han får en eller to kamper til, kan det hende han nærmer seg toppformen, sier Drillo, som forteller at det var avgjørende at Carew endelig har funnet seg en ny klubb.

- Hadde han ikke hatt en klubb, ville han ikke vært med her, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Ble grillet om Nordtveit
Håvard Nordtveit ble ikke tatt ut til kampene mot Island og Danmark, til tross for strålende spill for bundesligaleder Borussia Mönchengladbach. Etter offentliggjøringen av troppen måtte Drillo svare på flere spørsmål om Nordtveit-vrakingen.

- Han spiller på U21, og vi ser ikke det store poenget i å ta ham ut i en A-tropp hvor han hadde havnet på benken eller tribunen, forklarer Drillo.

- Nordtveit har spilt fast for Borussia Mönchengladbach, som topper Bundesliga. Forstår du at noen synes det er rart at han ikke skal være med i en norsk landslagstropp?

- Ja, det kan jeg godt forstå.

- Hvorfor det?

- Argumentet du bruker er at han spiller i Bundesliga, men så enkelt er det ikke, sier Drillo, som ikke ville utdype videre.

Henning Hauger er bundesligakollega med Håvard Nordtveit, men har slitt med å få spilletid så langt for Hannover. Det bekymrer ikke Drillo – ennå.

- På sikt, hvis han ikke får spilletid, er det naturligvis uheldig både for han og landslaget. Men han gjorde en god kamp mot Tsjekkia, og det er viktig for meg, sier Drillo.

- Statistikken er imot oss
Norge vant stort sist (3-0), Island tapte stort (0-4) sist. Som en statistiker, hva sier det deg?

- Det er et dårlig tegn. Hvis man ser på lag som vinner mye og hva som skjer neste kamp, og lag som taper mye og hva de gjør neste kamp, så er statistikken til de grader imot oss, sier Drillo.

- Hvor bekymret gjør det deg?

- Det er mye statistikk man kan bruke. Hjemmestatistikken min her på Ullevaal kan også skremme vettet av mange, svarer landslagssjefen.

3209130

4-4-2?
Norge er nødt til å vinne mot Island. Drillo kunne fortelle at han vurderer en 4-4-2-formasjon i den kampen, for trolig har landslagssjefen et dilemma i valget mellom en brennhet Moa og en Carew som kan være enorm i sine beste stunder. Mye tyder på at begge kan komme til å spille samtidig, om Drillo går for 4-4-2-formasjonen.

- Vi må se litt på trening, og det avhenger også av hvilke spillere vi ønsker å bruke. Vi tar nok ikke ut de samme i 4-4-2 som vi hadde gjort i 4-5-1, så det går litt på hvilke spillere jeg helst vil se på banen, sier Drillo, og utdyper:

- Vi har muligheten til å spille 4-4-2, men har tidligere lyktes best med 4-5-1. Nesten uansett hvilke spillertyper vi har brukt, har vi best erfaring med 4-5-1. Det er bare tull at 4-5-1 er mer defensivt enn 4-4-2. Hvor defensivt det blir avhenger av hvor mange sjanser man tar når man har ballen i laget, forklarer Drillo.

Fredag 2. september får vi svaret, når Norge tar imot Island til dyst på Ullevaal.

Hvor fornøyd er du med uttaket? Diskuter her, eller på våre Facebook-sider.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken