Gå til sidens hovedinnhold

- Statsministersmisk fra Huitfeldt

Ap-veteranen Grete Berget går hardt ut mot barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Tidligere barne- og familieminister Grete Berget beskylder partifelle Anniken Huitfeldt for statsministersmisk og historiefusk om fedrekvoten. Ifølge Dagbladet reagerer Berget på at Huitfeldt gir Jens Stoltenberg æren for innføringen av fedrekvoten som en del av foreldrepermisjonen, en ordning som først ble innført i 1993.

- Uredelig
- Enten er dette statsministersmisk, politisk manipulering eller politisk uredelig. Det er i alle fall en merkelig form for historieskriving, sier Grete Berget til avisa.

Hun peker på at Jens Stoltenberg ikke satt i regjeringen da fedrekvoten ble innført.

Berget fremmet lovforslaget
Det var i en artikkel signert Huitfeldt i Aftenposten på 8. mars at den nyutnevnte barne- og likestillingsministeren ga Jens Stoltenberg mye av æren for fedrekvoten. Berget sier hun syntes det var trist å oppleve dette på kvinnedagen.

Hun var barne- og familieminister i Gro Harlem Brundtlands regjering da hun våren 1998 fremmet lovforslaget om en egen fedrekvote for fødselspermisjon.

Huitfeldt sier til Dagbladet at hun ikke har forsøkt å frata Berget æren for fedrekvoten, men sier at hun må dele den med flere, blant andre Jens Stoltenberg som den første lederen av mannsutvalget.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping