Gå til sidens hovedinnhold

Stein Erik Hagen skal bli godterikonge

Skaper de største i Norden.

Orkla landet på 596 millioner kroner i driftsresultat for 1. kvartal 2013.

Konsernsjefen varsler behov for bedre konkurranseevne.

For å bedre dette skal selskapet som kontrolleres av Stein Erik Hagen starte de største godteriselskapene i Norden.

- Selv om jeg er tilfreds med resultatutviklingen i flere av våre selskaper, er det behov for å styrke vår konkurranseevne. Det er nødvendig å skape større og mer slagkraftige enheter. Vi slår nå sammen våre selskaper innenfor sjokolade, snacks og kjeks, og danner ett ledende selskap per land i Norden. Nå når konkurransemyndighetene har godkjent kjøpet av Rieber & Søn etablerer vi tilsvarende ett matselskap i hvert nordisk land, sier konsernsjef Åge Korsvold.

Orklas driftsresultat (EBITA) endte på 596 millioner kroner i 1. kvartal 2013, mot 676 millioner kroner i tilsvarende periode i 2012.

Driftsresultatet for Orklas merkevarevirksomhet økte med 8 prosenttil 579 millioner kroner.

Driftsresultatet fra det oppkjøpte selskapet Jordan representerte om lag halvparten av fremgangen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bedre
Orkla Foods hadde bredbasert salgs- og volumvekst i dagligvaremarkedet, men noe svakere utvikling innenfor storhusholdning. Driftsresultatet ble 226 millioner kroner, en fremgang på 12 prosent.

Orkla Home & Personal oppnådde et driftsresultat på 214 millioner kroner, en fremgang på 8 prosent. Resultatveksten var knyttet til Lilleborg i Norge, Pierre Robert Group i Norge og Sverige, og Axellus (primært i Norden). Jordan har styrket sin markedsandel på munnhygiene ytterligere etter at selskapet ble kjøpt opp av Orkla i 2012.

Dårligere
Orkla International hadde derimot røde tall - et negativt driftsresultat på 42 millioner kroner, mot et negativt driftsresultat på 37 millioner kroner i 1. kvartal 2012. Orkla Brands Russia hadde en tilbakegang i salget.

Også Orkla Financial Investments har gått dårligere. Overskuddet var 8 millioner kroner, mot 108 mill. kroner i 1. kvartal 2012. Fjoråret var preget av spesielt høye gevinster fra salg av eiendom.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken