Gå til sidens hovedinnhold

Steinet som hevn etter massakre

Minst en mann er steinet til døde av en mobb som krever hevn etter at 200 mennesker ble massakrert i det nordlige Uganda i helgen.

Opprørere i Herrens motstandshær (LRA) er anklaget for å stå bak massakren på 200 mennesker i en flyktningleir nord for Lira i helgen. Ugandas statlige hær opplyser at de siden helgen har tatt livet av minst 21 av de ansvarlige for massakren.

Onsdag demonstrerte 10.000 mennesker i Lira for å uttrykke sitt sinne etter drapene.

Minst en mann fra den etniske gruppen acholi, som størstedelen av LRA tilhører, er blitt steinet til døde som hevn, melder BBC.

Korrespondent grep inn
BBC-korrespondent Andrew Harding som fulgte demonstrasjonen sier at en gruppe brøt ut fra opptoget og dannet en lynsjemobb som angrep acholiske innbyggere og satte fyr på flere hus. Harding sier at han ved to anledninger måtte gripe inn for å hindre at kvinner ble drept av menn væpnet med klubber.

Både hæren og politiet er utplassert i Lira og har skutt varselsskudd for å spre demonstrantene.

Brent levende
Rundt 4000 mennesker bodde i leiren som ble angrepet i helgen. De hadde flyktet fra kamper andre steder i det nordlige Uganda.

Da leiren ble omringet av opprørere, flyktet mange av innbyggerne inn i sine gresshytter, og ble brent levende da opprørerne angrep og satte fyr på hyttene.

En talsmann for opprørerne hevder imidlertid at de sivile ble drept da de havnet i kryssild mellom regjeringshæren og opprørerne som forsøkte å forsvare seg.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?