Gå til sidens hovedinnhold

Steinet til han druknet

En gjeng kastet Shane (16) i vannet og kastet steiner på ham da han forsøkte å komme seg opp.

To menn ble onsdag morgen siktet for drap, etter at Shane Owoo (16) ble funnet død i dammen Lunt Pool i Bilston, England lørdag.

Gutten skal ha hatt en voldsom krangel med tre unge menn, som deretter kastet ham i vannet i nærheten av hjemmet hans.

Venner av Owoo var vitne til hendelsen, ifølge avisen Daily Mail.

Sykkelkrangel
- Karene han kranglet med beskyldte ham for å ha stjålet en sykkel, som enten skal ha tilhørt en av mennene eller noen de kjente, forteller kameraten Kevin Smith (17).

- Krangelen startet i nærheten av der Shane bodde og fortsatte mens de gikk bort mot innsjøen 400 meter unna. En av mennene tok tak i Shane og kastet ham ut i vannet.

Ifølge Smith var gjengen nådeløs da 16-åringen forsøkte å redde seg opp.

- Han begynte å kare seg opp, men de kastet steiner, kjepper og grus mot ham. Jeg vet ikke om de traff, men han gikk under vann og vi så ham ikke etter det.

Andre vitner har forklart at mennene først julte opp Shane, før de kastet ham i vannet.

- Jeg så at Shane forsøkte å holde seg fast i sivet. Men karene slo ham med pinner og sånt. Shane forsøkte å komme seg opp, men så druknet han, sier Barry Greatrex (15).

Shane skal ikke ha kunnet svømme.

Shanes far var på jobb da hendelsen skjedde.

- Jeg er fullstendig knust. Hvordan kan noen gjøre noe sånt mot en ung gutt, sier James Owoo til Daily Mail.

Siktet
Politiet i West Midlands har arrestert to menn på 20 og 22 år. De to ble onsdag siktet for drap.

Tre andre menn, alle tidlig i 20-årene, har også blitt avhørt i forbindelse med dødsfallet. Disse har nå sluppet ut mot kausjon.

- Det er tidlig i etterforskningen, men det vi kan si er at Shane var innblandet i en episode i Boswell Road mellom klokken 12.30 og 12.45 sist lørdag. Det virker som tre menn var involvert i en krangel med Shane og at han ble angrepet, opplyser etterforskningsleder Mick Treble i West Midlands Police til Nettavisen.

- Det virker som Shane ble tatt med til dammen i Bickley Road, hvor vi tror at han måtte gå ut i dammen og bli der en stund. Det er foreløpig ikke kjent om han ble tvunget eller gjorde dette frivillig.

- Strafferitual
Politiet etterlyser nå vitner til hendelsen. De etterlyser også vitner til en lignende hendelse 16. september.

Denne hendelsen skal ha blitt filmet på mobiltelefon og lagt ut på YouTube.

Avisen Birmingham Mail melder at samme gjeng skal brukt samme metode mot flere gutter, som et strafferitual, men ikke med dødelig utgang. Ifølge avisen skal Shane ha skyldt gjengen 30 pund - om lag 330 kroner.

En 15 år gammel kamerat som forsøkte å redde Shane, sier at gjengen hadde gjort det samme med flere andre lokale gutter.

- De kastet en annen gutt i dammen og slo han med kjepper, akkurat som de gjorde med Shane. Det er som et strafferitual.

Politiet etterforsker påstandene.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler