Gå til sidens hovedinnhold

Stempler Solskjærs Eikrem-handel som bomkjøp

- Det kan være et tegn på svakhet, mener britisk spaltist.

I løpet av kort tid har Ole Gunnar Solskjær hentet tre av sine tidligere Molde-elever til Cardiff i Premier League.

Først ble Magnus Wolff Eikrem klar fra nederlandske Heerenveen. Solskjær hadde tidligere jobbet med midtbanemannen i både Manchester United og Molde.

Deretter sikret også den norske manageren seg stortalentet Mats Møller Dæhli og angrepsspilleren Jo Inge Berget.

Det at en norsk manager henter norske spillere til engelsk fotball, er i seg selv noe mange har reagert på. Alle husker jo hvordan det gikk med Egil Drillo Olsen i Wimbledon.

Den tidligere, norske landslagssjefen hentet som kjent flere av sine landsmenn til londonklubben og det hele endte i en dundrende fiasko.

Nå setter også den profilerte, britiske journalisten og spaltisten Ben Lyttleton spørsmålstegn ved Solskjærs innkjøp i januarvinduet. Han tror verken Wolf Eikrem eller Møller Dæhli kommer til å bli noen suksess i Wales og stempler dem som bomkjøp.

Lyttleton skriver dette i en artikkel for det anerkjente Sports Illustrated. Der går han gjennom flere av januars mest profilerte overganger og trekker altså fram nordmennene.

- Tegn på svakhet
Journalisten har tidligere også jobbet for aviser som The Guardian, The Telegraph og The Irish Examiner. Han har også erfaring fra TV og har europeisk fotball som sitt hovedfelt. Lyttleton har også fotballboken Twelve Yards: The art and psychology of the perfect penalty på samvittigheten.

- Det at en ny manager henter inn spillere fra sin gamle klubb, kan bety to ting. Enten så vet manageren hva disse spillerne er gode for, og dermed er det én mindre i troppen som trenger forklaring av den nye filosofien. Eller så er dette et tegn på svakhet og kan bety at treneren ikke har tro på at han kan utvikle den spillergruppen han tok over ytterligere, skriver han.

- Det er forskjellen på for eksempel Tony Pulis og Ole Gunnar Solskjær. Pulis hentet ikke inn noen nye spillere før «deadline day», men tok likevel et lag som kun hadde vunnet én gang på de siste 12 kampene til syv seire på de neste 14 kampene. Solskjær på sin side hentet tre spillere han tidligere hadde trent og tapte de tre første kampene med sin nye klubb, skiver Lyttleton.

Journalisten påpeker imidlertid at det fortsatt er tidlig å trekke konklusjoner og at Solskjær tross alt hadde noen tøffe kamper tidlig i Cardiff-karrieren.

- Blir skremmende
I Sports Illustrated-artikkelen er han likevel skeptisk til Solskjærs kjøp av norske spillere og stempler Eikrem og Møller som allerede nevnt som en «miss» - eller bomkjøp på godt norsk.

- Det som bekymrer mest, er hvordan dette vil påvirke Cardiff. Eieren Vincent Tan var nådeløs med tidligere manager Malky Mackay og sportsdirektør Ian Moody, etter at han først hadde vært kritisk til kjøpene de gjorde i fjor sommer. Det vil bli interessant og skremmende og se hvordan han reagerer om nordmennene ikke lykkes i den walisiske hovedstaden, skriver Lyttleton.

Wolf Eikrem har så langt spilt tre kamper for Cardiff. Han kom inn som innbytter mot West Ham (tap 2-0) og Manchester City (tap 4-2) og startet FA-cupkampen mot Bolton (seier 1-0).

Møller Dæhli har på sin side blitt byttet inn i to kamper, mot gamleklubben Manchester United og Bolton i FA-cupen, mens Berget fortsatt ikke har fått sin debut for klubben.

Kommentarer til denne saken