Gå til sidens hovedinnhold

Stemte på rivalen

Georgias eks-president Eduard Sjevardnadze ga søndag sin stemme til presidentkandidat Mikhail Saakasjvili, frontfiguren i folkeopprøret som tvang ham til å gå av.

Saakasjvili er klar favoritt og vil etter alt å dømme vinne søndagens presidentvalg. Men selv om Sjevardnadze ga ham sin støtte, er han ikke udelt positiv til den tidligere rivalen:

- Han bør snakke mindre og gjøre mer. Det er nok populisme, og mye arbeid må gjøres, sa 75-åringen som har vært en sentral maktfigur i Georgia de siste 30 årene ifølge NTB-AFP.

For seks uker siden ble han tvunget til å gå av etter at demonstranter stormet nasjonalforsamlingen. Han er blitt anklaget for å ha hatt et dårlig grep om politikken de siste årene, med lav levestandard, offentlig korrupsjon og valgfusk som resultat.

Tre timer før valglokalene stengte søndag ettermiddag kunngjorde valgkommisjonen at mer enn halvparten av velgerne brukte stemmeretten sin, og at valget dermed er kjent gyldig. Da hadde 1,2 millioner av de 1,8 millioner velgerne avgitt stemme.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping