Myndighetene i Bangladesh opplyser at de har bannlyst det populære nettsamfunnet Facebook, på grunn av en side som oppfordrer folk til å tegne bilder av profeten Mohammed.

Landets sjef for telekommunikasjon, Zia Ahmed, bekrefter at hun har bedt lokale internettleverandører om å blokkere nettsamfunnet, skriver engelske Sky News søndag.

Det har blitt publisert materiale på Facebook som provoserer den muslimske delen av befolkningen i Bangladesh. Tegninger av profeten Mohammed blir som kjent sett på som blasfemi.

Store protester
Flere tusen mennesker har den siste tiden protestert mot nettstedet i landets hovedstad, Dhaka, mot det de mener er uakseptabelt innhold.

Bakgrunnen for de mange protestene i hovedstaden skal være gruppen «Everybody draw Mohammed Day». Gruppen oppfordrer brukerne til å lege ut sine egne Mohammed-bilder.

Men til tross for de store protestene er det også mange som er skuffet over at Facebook nå blir stengt. Rundt en million av Bangladeshs befolkning skal være aktive brukere.

- Regjeringen burde bare blokkert den ene gruppen, og ikke hele nettstedet, sier Facebook-bruker Farzan Hasan.

Sia Ahmed forsikrer brukerne om at nettsamfunnet vil bli åpnet igjen, om det aktuelle materialet blir fjernet fra siden.

Følger Pakistan
Bangladesh blir dermed det andre landet i Sør-Asia som blokkerer nettsamfunnet. Pakistan blokkerte både Facebook, YouTube og 1200 andre nettsider tidligere denne måneden.

En talsmann for myndighetene forteller at det ikke bare er den blasfemiske gruppen som er grunnen til at landet nå har valgt å stenge tilgangen til Facebook, men også at det forekommer uakseptable bilder av landets ledere på nettstedet.

Landsfader Sheikh Mujibur Rahman, statsminister Sheikh Hasina, og opposisjonslederen skal være blant de avbildede.

Politiet har også arrestert en mann som er mistenkt for å ha spredt bildene av de nevnte personene. Han skal gjennom bruk av seks Facebook-kontoer ha lagt ut bildene på nettet.