Gå til sidens hovedinnhold

Stengte buret da Kjelling herjet

Steinar Ege er ikke den eneste gode keeperen på landslaget.

Norge – Sverige 28-25:

Lørdag vant Norge komfortabelt mot Kuwait. I søndagens «finale» var Sverige motstander og det skulle bli en langt tøffere test for Robert Hedins VM-lag.

Og i første omgang slet Norge med å få det til å stemme, men med en formsterk Kristian Kjelling på banen sørget nordmennene for at avstanden til svenskene ikke ble for stor.

Likevel ledet det svenske laget med fire mål til pause.

God andreomgang
Etter pause var det derimot et helt nytt norsk lag på banen. Spillerne var de samme, men innstillingen var helt annerledes. Kjelling fortsatte det sterke spillet, og da resten av laget også meldte seg på igjen, spilte Norge plutselig god håndball.

Og fra å ligge under med fire mål, var Norge på sitt meste oppe i en firemålsledelse. Kristian Kjelling sto for elleve mål - uten å ta av:

- Jeg kan ikke få stresset nok at dette var en treningskamp. Alt blir annerledes når VM starter og presset øker, sa Kjelling til Aftenposten etter kampen.

Det var for øvrig ikke bare Kjellings fortjeneste at Robert Hedins seiersrekke ble opprettholdt.

For etter flere år med Steinar Ege og Ole Erevik som de fremste norske målvaktene, var det en annen keeper som viste seg fram: Svenn Erik Medhus.

Tysklandsproffen vartet opp med flere flott redninger utover i den andre omgangen og Norge kunne holde en relativt trygg ledelse.

Unggutter med i troppen
Og 26-årige Medhus framsto som et reelt alternativ på keeperplassen. Publikum og den norske benken reiste seg og jublet etter storspillet til Medhus.

Dermed var det ikke bare seieren i Posten Cup Hedin og Norge kunne juble for. Samtidig viste Norge hvorfor de på en god dag kan ryste hvem som helst og at VM kan bli artig dersom laget får det til å stemme.

I tillegg ble det søndag klart at Christian Spanne og Christoffer Rambo, som til daglig spiller i norsk serie, blir med til VM i Kroatia.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken