Evakuering, stengte skoler, strømstans og stengte veier er fasit for Sunndal også tirsdag.

Mandag kveld var i alt 19 veistrekninger stengt på grunn av ras eller fare for ras. Statens vegvesen skal i morgentimene tirsdag vurdere om noen av disse strekningene kan åpnes, melder NRK.

Les også: Tre ras sperrer riksvei 70 i Sunndal

- Det har i alle fall gått mindre skred på strekningene som har vært stengt. Men nå skal vi ta oss inn i disse områdene og undersøke. De nattestengte veiene åpner vi klokka 8.00 om det er mulig å åpne disse strekningene, sier Ivar Hol i Statens vegvesen.

Her finner du de siste trafikkmeldingene fra Statens vegvesen.

Stor skredfare
Etter et møte mellom kommunens krisegruppe og skredeksperter fra NVE og NGI, ble det mandag kveld besluttet å evakuere et bolighus i Sunndal. Det melder Tidens Krav.

Frode Sandersen i NGI opplyser at skredfaren er fire, på en skala fra én til fem. Dette innebærer fare for så store skred at det kan ramme bebyggelsen.

Krisestaben i Sunndal kommune skal tirsdag morgen igjen vurdere situasjonen. Et nytt snøfall i løpet av natten har ikke gjort situasjonen bedre. Fortsatt er det rundt 1000 elever som blir holdt hjemme. Deler av Sunndal er også uten strøm.

Isolert
Mandag kveld ble det lange omveier for mange som kjører fra Østlandet til Møre og Romsdal, eller fra Romsdal til Sunnmøre.

Europavei 136 mellom Bjorli og Sogge bru er stengt.

- Dette er hovedveien til fylket og eksportveien for tungtransporten, så dette er rimelig dramatisk. Her går det mange ras nå - også på steder vi ikke har sett ras før, sier seksjonssjef Ivar Hol ved Statens vegvesen i Møre og Romsdal.

Kjør over Dovre
Det betyr at trafikk på vei fra Østlandet til fylket må fortsette på E6 etter Dombås, over Dovre til Oppdal og ta riksvei 70 ned Sunndalen.

Men også riksvei 70 er stengt mellom Oppdølstranda og Ålvundfossen på grunn av ras. Ras første også til strømbrudd på Sunndalsøra, sentrum og områdene Holten og Sande var mandag kveld mørklagt, melder Aura Avis.

Videre blir hovedfartsåren mellom Romsdal og Sunnmøre - Europavei 136/39 over Ørskogfjellet, stengt over natten på grunn av rasfare.

- Veien over Ørskogfjellet blir iallfall stengt fra klokken 20.00 - mellom Vestnes og Sjøholt, sier Hol, som opplyser at privatbilister kan kjøre om Nakkedalsveien eller Vestrefjorden så lenge strekningen er stengt.

Geiranger er også isolert, siden strekningen mellom Eidsdal og Møllsbygda på riksvei 63 er stengt på grunn av ras.

- Gleder meg ikke
Også mellom Måndalen og Våge i Romsdal er E136 nattestengt - fra før klokken 20.00. Ivar Hol sier at det er et kraftig snøfall etter en lang kuldeperiode som er årsaken til den store rasfaren.

- Dette er vanskelige vurderinger å ta, hvilke veier som må stenges. Jeg gleder meg ikke til i morgen, sier Hol.