Gå til sidens hovedinnhold

Sterke følelser i Beslan-rettssak

Det oppstod knuffing i rettssalen og sterke følelser var i sving da den eneste overlevende mistenkte gisseltakeren i Beslan nektet straffeskyld torsdag.

Etter to dager med opplesninger av ofre og medisinske detaljer spurte dommeren om den tiltalte Nur-Pasji Kulajev ønsket å erkjenne seg skyldig i tiltalen, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Nei, svarte 24-åringen.

Med lav stemme fortalte Kulajev dommeren at det var hans bror som hadde introdusert ham for gruppen som tok mer enn 1000 gisler på skolen i Beslan den 1. september i fjor. Mer enn 330 mennesker mistet livet i aksjonen - mer enn halvparten av disse var barn.

Knuffing i rettssalen
Mer enn to dusin etterlatte og overlevende har vært til stede i rettssalen. Flere ganger under opplesningen av anklagene har tilhørere brutt ut i gråt og enkelte har ropt at Kulajev burde overlates til dem for å få sin straff.

Tidligere på dagen oppstod det knuffing i rettssalen da tre kvinner i frustrasjon over at rettssaken trekker ut i tid, forsøkte å nå fram til den tiltalte. Kulajev ble raskt ført ut av lokalet.

Risikerer livstid
Kulajev risikrere livstid i fengsel om han blir funnet skyldig. Flere har bedt myndighetene gjøre bruk av dødsstraff, men Russland stanset bruken av dødsstraff i 1996 for å slutte seg til Europarådet.

Rettsaken tar nå en pause til neste torsdag og vil trolig ikke være fullført før om tre til fire måneder.

Kulajev har tidligere erkjent å ha vært med på aksjonen, men nektet for å ha drept noen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken