Gå til sidens hovedinnhold

Sterke ord i Campbells dagbok

Da Alastair Campbell fikk vite at David Kelly kanskje var BBCs kilde, ble han så opprømt at han brukte f-ordet i dagboken sin.

"It would fuck Gilligan if it was his source", skrev Campbell i dagboken sin 4. juli, ifølge BBC News Online.

Campbell, som da var pressesjef for den britiske regjeringen, og forsvarsminister Geoff Hoon, var enige om at BBC og journalist Andrew Gilligan var i store problemer hvis det viste seg at kilden for opplysningene om at regjeringen hadde "spritet opp" en etterretningsrapport før Irak-krigen var professor David Kelly.

Grunnen til at pressesjefen og forsvarsministeren ble så opprømte, var at Kelly ikke var spion eller heltidsansatt i forsvarsdepartementet, han var bare en ekspert. Derfor mente de BBC-journalist Gilligan hadde en dårlig sak.

Ville kilden skulle bli kjent

Senere ga Campbell i dagboken flere ganger uttrykk for at han ville kilden skulle bli gjort kjent. Under høringene forklarte han at han hadde ment han ville BBC-sjefene og utenrikskomiteen skulle få vite navnet, ikke at det skulle bli offentliggjort.

Det kom frem mandag, da Campbell for andre gang ble grillet i høringen som skal oppklare årsaken til at Kelly senere tok selvmord.

Hoon tar ikke selvkritikk

Også forsvarsminister Geoff Hoon måtte svare for seg for andre gang mandag. Han avviste ifølge NTB at hans departement gjorde noen feil i behandlingen av Kelly-saken.

På vegne av Kelly-familien antydet Jeremy Gompertz mandag at regjeringen hadde vedtatt en strategi om å la Kellys navn lekke ut, i et forsøk på å undergrave BBCs rapport.

Det tilbakeviste Hoon, men han måtte bekrefte at han hadde godtatt en pressemelding som førte til at Kellys navn ble offentliggjort som BBCs kilde, skriver NTB.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem