Tiger Woods, som har vunnet turneringen to ganger, lå tre hull bak sin motspiller J.B Holmes med fem hull igjen å spille. Men Tiger er ikke verdens beste golfspiller uten grunn. Han senket tre birdies på rad fra det 14. til det 16. hullet, og toppet det hele med en eagle på den 17. greenen. Dermed var han i front, og den ledelsen beholdt han også på det siste hullet.

- Heldig
- Slik jeg spilte for det meste av dagen, skulle jeg ha vært på vei hjem. Jeg slo ikke ballen bra, og jeg er veldig, veldig heldig som er videre til neste runde, sa Tiger etterpå, ifølge Reuters.

Woods jager for øvrig sin sjette turneringsseier på rad.

Ernie Els ble regelrett smadret av Jonathan Byrd med 6&5. Det er femte gang Els har tapt i turneringens første runde.

- Jeg gikk utpå der og spilte fantastisk god golf. Det var så vidt jeg kom med i turneringen, så jeg var opprømt over å få være her og over en god kamp mot Ernie. Det var veldig gøy, sa Byrd til pressen etterpå, ifølge Reuters.

Els gjorde ikke livet særlig lett for seg selv med fire bogeys på de ni første hullene.

Ni birdies
Britiske Paul Casey, som tidligere har vist at han behersker formatet godt, senket hele ni birdies da han slo ut svenske Robert Karlsson. Colin Montgomerie slo ut selveste Jim Furyk med 3&2, mens regjerende mester Henrik Stenson vant med ett hull over Robert Allenby.

Padraig Harrington, Stewart Cink, Phil Mickelson, Nicklas Fasth og Boo Weekly er også videre til andre runde.

Her kan du lese flere nyheter i vårt golfmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.