Gå til sidens hovedinnhold

Sterling og Coutinho mer verdt enn Uniteds superkjøp

På denne topplisten er Liverpool bedre enn rivalen.

Sist sommer betalte Manchester United nærmere 60 millioner pund for å sikre seg stjernen Angel Di Maria fra storklubben Real Madrid.

Skal man tro tall fra studier gjort ved The Football Observatory (CIES), en forskningsgruppe basert i Sveits med fokus på klubber og spillere i europeisk fotball, er imidlertid ikke Di Maria verdt så mye lenger.

CIES har nemlig publisert en liste over de 100 mest verdifulle spillerne i verden og ifølge listen er Di Maria verdsatt til et sted mellom 36,9 og 40, 6 millioner euro. Det gjør ham til nummer 31 på listen over spillere.

Di Maria er riktig nok den mest verdifulle spilleren til United, ifølge tallene, men har blant annet to Liverpool-spillere foran seg.

Både Raheem Sterling og Philippe Coutinho er ansett som mer verdt enn Di Maria. Liverpool-duoen er begge inne blant de 20 mest verdifulle.

Sterling er helt oppe på en sjetteplass og er verdsatt til mellom 73,7 og 81 millioner euro. Coutinho ligger på 17.-plass på rankingen og er verdsatt til mellom 50,4 og 55,5 millioner euro. Det er Chelseas Eden Hazard som regnes som Premier Leagues mest verdifulle spiler totalt sett.

Han ligger på andreplass, verdsatt til mellom 135,4 og 148,9 millioner euro. Lionel Messi topper listen, Cristiano Ronaldo er nummer tre.

United-nykommer Memphis Depay er ikke blant de 100 på listen.

I samme artikkel har CIES og sett på hvilke spillere som det er størst sannsynlighet for at bytter klubb i sommer. Der er også Sterling høyt oppe. På den rankingen ligger unggutten som nummer fire.

Sterling har kun to år igjen av sin kontrakt med Liverpool og har allerede takket nei til et attraktivt tilbud for den røde klubben.

Det ryktes at Manchester City ønsker 20-åringen.

Det er QPRs Charlie Austin som topper denne listen. Spissen leverte en svært god sesong for klubben som rykket ned fra Premier League.

Albin Ekdal (Cagliari), Paulo Dybala (Palermo, enig med Juventus), José Mauri (Parma) og Alexander Lacazette (Lyon) ligger også høyt oppe.

Ettertraktede Ilkay Gündogan fra Borussia Dortmund er nummer ni på denne listen og verdsatt til mellom 16,9 og 18,6 millioner euro.

SE BEGGE LISTENE I SIN HELHET HER

Kommentarer til denne saken