RIO DE JANEIRO (Nettavisen): Da moren gikk for å hente kjæresten, benyttet tyver sjansen og tok med seg den parkerte bilen med en sovende baby i baksetet.

Episoden fant sted i bydelen Socorro, sør i São Paulo i Brasil natt til søndag. Til alt hell ble både bilen og barnet funnet bare en halvtime senere.

Moren risikerer likevel å miste omsorgsretten for sønnen Mateus Lopes, melder brasilianske Globo. Ifølge politiet var 25 år gamle Rosângela Lopes beruset.

- Jeg innrømmer at jeg gjorde en feil. Jeg burde ikke ha forlatt Mateus i den ulåste bilen, men jeg hadde skikkelig uflaks også. Det gikk så fort, og det var umulig å forutse at noe slikt skulle skje, sier hun.

To minutter
Den ni måneder gamle gutten lå og sov da Lopes parkerte bilen, en Ford Escort, og gikk for å hente kjæresten som befant seg på en bar i nærheten. Ifølge Lopes var hun bare borte i to minutter.

Bilen ble funnet i 06-tiden søndag morgen i bydelen Capão Redondo, og ifølge politibetjent José Ferrera Júnior lå barnet inntullet i et teppe i baksetet. Barnet gråt da politiet fant bilen, forteller han.

Alle vinduene var lukket, og nøkkelen sto i tenninga. Tyvene hadde tatt med seg stereoanlegget, men ikke rørt barnet.

- Da vi åpnet bildøren, sjekket vi barnets tilstand. Jeg tok av meg uniformsjakken for å tulle inn barnet ytterligere, fordi det regnet og var kaldt, fortalte Ferreira.

- Vi klarte å roe det gråtende barnet, og gutten var tilsynelatende i fin form, sier han.

I bursdag
Rosângela Lopes innrømmet overfor politiet at hun hadde drukket seks øl på en bursdagsfest lørdag kveld. Hun og kjæresten Carlos Augusto var på vei hjem sammen med sønnen, da Augusto så en kamerat. Lopes satte ham av og de to gikk for å ta en øl, mens Lopes og sønnen Mateus ventet i bilen.

Men ifølge Lopes begynte det å bli kaldt. Lopes ville hjem, og gikk for å hente kjæresten. Da paret kom tilbake, var bilen borte. Sammen lette de i gatene i nærheten, og de var svært opprørte da de varslet politiet.

Barnet ble senere tatt hånd om av barnevernet og moren må svare for anklager om å ha forlatt sønnen. Hun risikerer også tre års fengsel.

Rosângela Lopes reagerte kraftig på behandlingen hun fikk fra politiet.

- De dro barnet ut av armene mine, og sa jeg var beruset. De aner ikke hvor smertefullt det var for meg. De sa jeg ikke er noen god mor, at jeg forlot sønnen min. De lot meg ikke en gang trøste ham, han hylte. Jeg var ikke full, men jeg var svært fortvilet og skrek da jeg kom til politistasjonen. Jeg drakk fem-seks øl på grillfesten tidligere på kvelden, men var ikke full, sier hun.

Jeg skal kjempe for sønnen min. Jeg orker ikke tanken på å ikke være sammen med ham. Jeg er en omsorgsfull mor, sier Lopes.

Politiet står uten spor etter biltyvene, melder O Globo.