Gå til sidens hovedinnhold

Stjal epost fra ordførerens kontor

Avsløringer viser hvordan Trømsøs svar på gutteklubben «Grei» skulle vinne slaget om Troms Kraft.

I en meget spesiell sak i iTromsø kommer det frem hvordan Tromsøs politiske ledelse, Troms Kraft og medlemmer av Stoltenbergs regjering bidro for å få kontroll over den videre utviklingen til ambisiøse Troms Kraft.

Kraftselskapet er i dag eid av Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune, men gutteklubben «Grei» hadde større ambisjoner. Deres ønske er at det skal kunne åpnes for andre eiere, for å klare ambisjonene om å samle Nord-Norge under ett kraftselskap.

Stljålet epost
Opplysningene om den såkalte «Operasjon Troms» kommer frem i en stjålet epost fra Tromsø-ordfører Arild Hausberg i Aps kontor. Det var byens AP-nestor Tor Zachariassen, som også er lederen i bedriftsforsamlingen i Troms Kraft, som hyret inn First House' Jan-Erik Larsen. Regningen for oppdraget ble sendt til kraftselskapet som nå er i søkelyset for partistøtten til Senterpartiet, Troms Kraft.

Larsen ble satt til å få flertall for Troms Krafts eierskapsmelding. Torsdag gikk også Tromsø AP inn for meldingen .

First House-toppen ble hyret inn da det internt i Tromsø Arbeiderparti oppsto uenighet om eierskapsmeldingens planer om privatisering, ble Larsen leid inn. Med seg i kampen fikk Larsen regjeringens Roger Ingebrigtsen, som skrev et leserinnlegg i Nordlys.

Også Nordlys-redaksjonen var med på laget, hevder Larsen i den stjålne eposten.

«Nå har vi Nordlys på laget i vår sak, så får vi leve med at redaktøren har sine personlige motiver og meninger. Alternativet hadde vært langt verre. Og vi har brukt mye tid på Amundsen (Nordlys-redaktøren red. anm.) for å få ham til å innta akkurat denne holdningen», skriver Jan-Erik Larsen i en e-post.

Igangsatt granskning
Tromsø-ordfører Arild Hausberg har svart på avsløringene om at PR-Larsen ble hyret inn på regningen til Troms Kraft, med en granskning av hvor opplysningene fra eposten har havnet hos iTromsøs redaksjon.

Kommentarer til denne saken