Gå til sidens hovedinnhold

- Stjal med seg et helt forbund

Før det utkastede styret forlot Handikapforbundet, skal de ha rappet med seg over 10 millioner kroner i verdier.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) De seks tiltalte nektet alle straffskyld for grov utroskap da rettssaken startet i Bergen tingrett mandag. Det er ikke første gang de har stilt i retten og hevdet sin uskyld i samme sak.

En sjelden bitter internstrid i Norges Handikapforbund Bergen (NHF) skapte nasjonal oppsikt da den utspilte seg for åpen scene i Bergen tingrett for tre år siden.

Overførte eiendom
De seks styremedlemmene i NHF brøt med forbundet etter langvarig krangling og dannet Handikapforbundet Bergen våren 2004.

Men før utbryterne forlot skipet og ennå hadde styrefullmakter, overførte de NHFs kontorbygg til det nye forbundet. Bygningen i Kokstadvegen 46 var på det tidspunktet taksert til 10 millioner kroner. Ifølge tiltalen, som konstituert statsadvokat Arild Oma har tatt ut, skal de seks ha ulovlig tilegnet seg bygget, i tillegg til en båt og to tilhengere.

Styreformannen, daglig leder og lotteriansvarlig er også tiltalt for å ha sørget for at automatinntekter på 432.417 kroner ble overført det nystartede forbundet.

Filmet innbrudd
Striden ble om mulig enda mer betent da det nyvalgte styret i NHF brøt seg inn i lokalene i Kokstadvegen 46, dagen før Bergen tingrett skulle avgjøre hvem som hadde eiendomsretten til bygget. Derfra stjal de desperate nye styremedlemmene flere ringpermer med papirer som utbrytergruppen skulle benytte i namsretten påfølgende dag. Innbruddet ble fanget opp av lokalenes overvåkingskamera.

Innbruddet ble politianmeldt, men fylkesleder i NHF Ingeleiv Haugen, forsvarte seg med at bygget tilhørte forbundet og dets medlemmer.

Kastet ut
Konflikten endte med at Handikapforbundet Bergen ble kastet hodestups på gaten av namsmannen i slutten av mai 2004. I retten ble det forbundet sterkt kritisert for overførselen av eiendommen.

Dømmes de i straffesaken som startet tirsdag, risikerer de ubetinget fengselsstraff. Strafferammen for grov utroskap er inntil seks års fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai