Gå til sidens hovedinnhold

Stjal selvangivelsen og tappet kontoen

Først kom lønna inn på konto. Så tok «noen» ut 30.000 kroner.

Identitetstyveri er ikke noe som bare skjer i utlandet. Det har Lars Emil Bjørnestad fra Tønsberg fått erfare. 37-åringen gikk i lang tid og ventet på Selvangivelsen, men den dukket aldri opp. Til slutt måtte han ringe skatteetaten og få tilsendt en ny. Alt så ut til å være i orden.

Så skulle han sjekke bankkontoen. Bjørnestad hadde spart penger til reparasjon av bilen, og fikk lønning inn rett før påske. Men nå er hver krone tappet fra kontoen.

Les også: Advarer mot selvangivelsestyver

- Da var kontoen tom. Jeg sjekket litt nærmere, og tirsdag kveld hadde noen gjort fire uttak på fem tusen kroner og et uttak på ti tusen. Det var guffent å oppdage, forteller Bjørnestad til Tønsberg Blad.

Tyvene hadde benyttet seg av falsk legitimasjon ved uttak av penger fra Post i butikk og Bank i butikk flere steder i Østfold og Akershus. Tapene får han dekket.

- Pengene er ikke det verste, men alt bryderiet og følelsen av at noen sitter på sensitive opplysninger om meg. Personnummer, hvor jeg jobber, hvilken bank jeg har, lån, ligningsverdi på huset og renteinntekter på barn. Spørsmålet jeg stiller, er om ikke offentlig sektor bør finne andre måter å sende ut selvangivelsen på, sier han til avisa.

Politiet i Tønsberg har fått inn flere anmeldelser på stjålne selvangivelser.

Kommentarer til denne saken