Gå til sidens hovedinnhold

Stjal showet fra Tiger

Tiger Woods ble stilt fullstendig i skyggen av en nykommer på PGA-touren torsdag.

Har du hørt om Brandt Snedeker før?

Han er 26 år gammel, og kvalifiserte seg til årets PGA-tour ved å bli nummer ni på pengelisten på Nationwide Tour i fjor. Snedeker vant to turneringer på det nest beste nivået i USA, til tross for at han brakk kragebeinet og gikk glipp av fem turneringer. Håret hans er blondt. Han er fra Tennessee.

61 slag
Du skal være bra golfinteressert for å vite det.

Etter første runde av Buick Invitational torsdag er han blitt en snakkis på PGA-touren. For Snedeker gikk en fantastisk runde på 61 slag - 11 under par - etter at han vartet opp med tidvis blendende golf. Etter sju hull var han åtte under par!

Tiger Woods, som gikk to flighter foran, trodde det var en trykkfeil da han kikket opp på scoretavlen etter nevnte antall hull. Men det var det ikke. Snedeker hadde notert seg for seks birdies og en eagle. Etter ti hull var han ti under par.

Da begynte folk å snakke om det magiske tallet - 59. Det ble imidlertid bare en birdie til på Snedeker på vei inn, men han leder likevel turneringen med to slag ned til Charlie Wie. Australske John Senden er nummer tre etter sin 64-runde.

- Jeg vet ikke om de vet hvem jeg er eller hva som skjedde, men publikum heiet i hvert fall på meg som om de var mine beste venner. Det var fantastisk, oppsummerte Snedeker overfor pgatour.com.

61 slag er for øvrig tangering av banerekorden.

Bra av Woods
Tiger Woods, som deltok i sin første turnering for året, begynte rustent. Han pådro seg bogey på to av de tre første hullene, men fikk opp dampen etter hvert. Han gikk sine første 18 kompetitive hull i 2007 på seks slag under par. Han satte blant annet en eagle på det 18. hullet (begynte på hull 10) etter at han traff pinnen på det andre slaget sitt.

- Jeg synes jeg gjorde det veldig bra i dag. Det tok meg kanskje tre eller fire hull å komme inn i det igjen, sa han.

Buick Invitational spilles på to forskjellige baner på de to første rundene. South Course, som er vanskeligere, er for øvrig vertskap for neste års US Open.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka