Gå til sidens hovedinnhold

Stjal tre tonn veisalt

Kanskje det var til salt i grauten? Eller kanskje til det utbredte svartebørsmarkedet for salt?

(iBergen.no) Noen tyverier er litt mer spesielle enn andre. Dette går helt klart inn i kategorien for spesiell. Og det verste av alt er at du ikke trenger ta historien med en teskje salt!

Denne historien er helt ekte og faktisk meldt til lensmannen i Lindås og Meland.

Sporløst forsvunnet
Da Mesta sin entreprenør skulle hente veisalt i romjula for å trygge veiene i Nordhordland, oppdaget han at tre tonn var sporløst forsvunnet fra deponiet på Nævdal litt nord for Knarvik, skriver Avisa Nordhordland.

Mest sannsynlig har tyvene hatt både traktor og henger med seg. Og trolig har det skjedd i nattens mulm og mørke.

- Hva får folk til å stjele tre tonn salt?

- Det kan du si. Kanskje de har fått litt for mye juletorsk som de måtte salte ned? Hehe. Nei det er vel noen som skal bruke det på en vei selv. Jeg har i alle fall meldt det til lensmannen, sier driftsingeniør i Mesta, Finn Guldbrandsøy til iBergen.no.

Svartebørsmarked?
Guldbrandsøy forteller at saltebilen bruker mellom 10 og 15 gram med salt per kvadratmeter når de salter. Dermed blir det mange kvadrat på tre tonn.

- Er det et marked på svartebørsen for tre tonn salt?

- Hehehe. Nei, det kan jeg ikke tenke meg. Det har bare en verdi på rundt 2500 kroner. Men det er veldig irriterende. Det er mange som kommer og spør om å få 10-15 kilo til salting. Det får de stort sett.

- 10-15 kilo ja, men ikke 3000?

- Hehe, nei, sier Guldbrandsøy som aldri har vært med på lignende tyveri. Nå håper han for øvrig at tyven får pepper av politiet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet