Gå til sidens hovedinnhold

Stjal våpen fra skytterklubb

Midt på natten klarte to menn i 20-årene å robbe med seg seks salongrifler og 6000 kuler fra Meland skytterklubb. Den ene innbruddstyven påsto motivet var å bli satt i varetekt.

Men straffen må han sone i det fri. Han ble i Nordhordland tingrett dømt til samfunnstraff i 60 timer.

Godt forberedt
Til tross for ønsket om å bli pågrepet, hadde de to tyvene forberedt seg godt til innbruddet, som skjedde for halvannet år siden. De var begge kledd i svarte klær og hansker. Bilen hadde de parkert i skjul og mens de smøg seg langs husveggen klarte de å unngå å løse ut en automatisk utendørslampe. Foran vinduet inne i klubbhuset satte de pappbiter, for å begrense innsynet utenfra. En tid i forveien hadde de også vært på befaring i området.

Skjøt på blink
Inne i klubbhuset brøt de opp to våpenskap og fikk med seg seks salongrifler og 6000 stykker ammunisjon til de forskjellige våpnene. Alt sammen gjemte de hjemme hos faren til den ene tyven. Med jevne mellomrom skal de to ha tatt fram våpnene og skutt på blink.

Trodde på kameraten
Tingretten trodde ikke på den 24 år gamle mannen, som tirsdag forklarte at motivet var å bli satt i varetekt. Hans makker var ikke tiltalt i denne rettssaken, men vitnet mot kameraten i retten. Utifra hans forklaringen konkluderte retten med at motivet var vinning og dømte derfor 24-åringen til samfunnsstraff i 60 timer fordelt over fem måneder. Han må også betale til sammen 11.700 kroner i saksomkostninger og erstatning til både forsikringsselskapet og skytteklubben.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken