Gå til sidens hovedinnhold

Stjerneduoen gjorde det igjen

Manchester United har Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney. Det er nok.

ASTON VILLA-MANCHESTER UNITED 0-2:

Lørdagens oppgjør i FA-cupens tredje runde så lenge ut til å gå mot omkamp. Sir Alex Ferguson valgte å starte kampen med en friskmeldt Wayne Rooney på benken, men spissen kom inn i det 70. minutt.

Les også:Chelsea videre etter selvmål
Les også:Mifsud cuphelt nok en gang

To kjappe
Og det som hadde vært en nokså kjedelig forestilling i litt over en time, forandret plutselig karakter. Kampen ble med ett veldig levende. Det ga seg også utslag i målprotokollen. Ti minutter før full tid scoret Cristiano Ronaldo - hvem ellers - og Rooney fikk selv æren av å punktere kampen rett før slutt.

- Jeg har forsøkt å finne en ny Ole Gunnar Solskjær som innbytter, men jeg tror nok ikke Wayne vil sette pris på å være bare det, lo Uniteds manager etter kampen, ifølge Sportinglife.

Han var snar til å hylle Rooney for bidraget i oppgjøret.

- Enorm forskjell
- Wayne forandret kampen da han kom inn. Han ga oss kraft og entusiasme. Han utgjorde en enorm forskjell i kampen, skrøt skotten.

Slik kom målene: først ga Villa-forsvaret Ryan Giggs litt for mye plass, og waliseren takket for gesten ved å sende av gårde en mellomting mellom et skudd og et innlegg foran mål. Der dukket Ronaldo opp ved bakerste stolpe. Enkelt kunne han sette inn 1-0.

Ni minutter senere var Ronaldo på ferde igjen, da han førte ballen framover på høyre side. Villa-forsvaret klarte å blokkere toppscorerens skudd, men ballen havnet i føttene på Rooney, som skjøt på direkten og rett i mål.

2-0.

- Fantastisk fotballspiller
Engelsk presse vil antakelig hylle Uniteds manager Sir Alex Ferguson for hans taktiske grep ved å sette inn Rooney, i og med at han betydde såpass mye for kampens utfall. Men Uniteds forsvarsfirer spilte også strålende, i tillegg til at Michael Carrick nektet Villa mye rom på midten, og Villa var sjelden frampå og skapte farligheter.

Alt i alt var seieren fortjent. United var det beste laget.

Rio Ferdinand var ikke sen om å hylle Wayne Rooney etter kampen. Ferdinand mente Rooney sørget for den inspirasjonen laget hadde manglet de første 70 minuttene av oppgjøret.

- Han er en fantastisk fotballspiller. Han har vært ute i et par kamper, og virket veldig pigg da han kom innpå. Han er en spiller som strutter av energi, skrøt Ferdinand.

Spilte ikke for uavgjort
United-spillerne hadde ikke tanker om å ta til takke med uavgjort og omkamp da klokken nærmet seg 90 minutter.

- Det ligger ikke til vår natur. Manageren ville ikke ha vært fornøyd med det heller.

Forsvarsspilleren, en av verdens beste, mener cupen rager høyt.

- Det er blant de beste trofeene å vinne. Vi går ikke inn i en turnering og tenker at vi ikke bryr oss om vi vinner den eller ikke. Det er respektløst. Hvis vi skulle klare å vinne cupen, så ville det ha vært fantastisk, sa han.

John Carew spilte for øvrig 64 minutter for Aston Villa.

Klikk her for flere fotballnyheter

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.