Gå til sidens hovedinnhold

Stjernefall i EM

Flere av verdens største håndballstjerner sliter før EM starter.

De norske håndballguttene imponerte stort i Lauritz Knudsen Cup i helgen. Såpass at Polens landslagstrener Bogdan Wenta utropte dem til en klar medaljekandidat i EM.

At flere av de største favorittene til EM-gullet mangler sentrale spillere eller har spillere med alt annet enn optimal oppladning til mesterskapet, gjør ikke medaljesjansene mindre for Steinar Ege & co.

Norges første motstander i Drammen er Danmark.

Søren Stryger sa takk for seg på landslaget etter VM i fjor og storscoreren savnes ute på høyrekanten. Per Leegaard er en annen venstrehendt spiller, som var sentral i VM, som er borte.

En albueskade holder Leegaard utenfor EM. Nå risikerer også danskene å miste sin kaptein Joachim Boldsen.

Landslagstrener Ulrik Wilbek tar ikke med Boldsen til Norge dersom han ikke spiller mot Tyskland til helgen. Det blir i så fall et hardt slag for Wilbeks gullambisjoner.

Dzomba og Balic
I mellomspillet møter Norge en annen av de største favorittene, Kroatia.

Men kroatene sliter også før EM-start. I forrige uke ble det klart at Mirza Dzomba, av mange regnet som verdens beste høyreving, ikke blir med på grunn av skade.

Enda verre er det at Ivano Balic kjemper en stadig tøffere kamp mot klokken for å bli frisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristian Kjellings lagkamerat i Portland San Antonio blir trolig ikke frisk i tide. Det betyr at EM går glipp av en av håndballverdens største attraksjoner.

Tsjekkia må trolig klare seg uten sin største stjerne Filip Jicha.

Mange skader for Frankrike
Frankrike er den av favorittene som er hardest rammet av skader.

Michael Guigou og Joel Abati er begge uaktuelle, mens stjernene Nikola Karabatic og Daniel Narcisse har blitt friske på rekordtid og er klare for mesterskapet. Spørsmålet er bare om de rekker å komme i den formen franskmennene trenger dem i.

For å gjøre vondt verre så ble Bertrand Gille skadet i oppkjøringen til mesterskapet og det er tvilsomt om det blir EM-tur på ham.

Tyskland vant VM på hjemmebane i fjor og må regnes med også i årets mesterskap.

I øyeblikket tvinner trener Heiner Brand barten sin og håper at førstemålvakt Henning Fritz blir klar.

Fritz skadet lillefingeren i en treningskamp før helgen og skal mandag til ekspert for å se om han rekker å bli frisk i tide til EM-start.

For Norges del så er strekkskaden til Lars Erik Bjørnsen det eneste reelle skadeproblemet. Håvard Tvedten har en trøblete lyske, men er nok 100 prosent når EM starter. I tillegg trenger Kristian Kjelling fortsatt litt tid før han er i sin aller beste form.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat