Stjernekeeperen Anders Nilsson er advart etter de norske VM-seierne over Italia og Danmark. Han mener Norges ishockeylandslag kommer stadig nærmere det svenske.

Til daglig er den storvokste 24-åringen målvakt i NHL-klubben New York Islanders. Tirsdag kveld venter «lillebror» Norge, men Nilsson tror ikke det blir noen svensk overkjøring i Tsjizjovka Arena.

- Nei, absolutt ikke. Den tiden tror jeg er forbi. Det var vel da jeg var ti år og satt hjemme i sofaen og kunne se Sverige vinne 10-1. Nå finnes det ingen lette kamper. I VM har alle lag, til og med Frankrike og Italia, bra spillere på høyt nivå, sa svensken til NTB på spillerhotellet i Minsk mandag kveld.

- Vi må ha stor respekt for Norge. De kommer nærmere og nærmere oss år for år. De har utrolig bra spillere i flere ligaer. Det blir en tøff match for oss, og vi må virkelig være på tå hev. Jeg er heller ikke helt overrasket over at de har innledet med to seirer, la Nilsson til.

Roser Haugen
På oppfordring om å nevne noen farlige, norske spillere kommer Islanders-målvakten til kort. Men at de finnes er han helt sikker på.

- Jeg er så dårlig på navn. Hva heter han i Modo? (Per-Åge) Skrøder, ja. Han er en riktig måltjuv, og de har en hel del til. Kvelden før kamp ser jeg igjennom motstanderen, og da finner jeg alltid en håndfull spillere som man bør følge ekstra med på.

Også keeperduellen mot Lars Haugen kan bli en spennende affære.

- Absolutt ingen enkel match. Han er en utrolig dyktig målvakt som har gjort flere bra VM-turneringer på rad. I tillegg er det hans hjemmebane her i Minsk. Det blir en tøff målvaktsduell. Det gjelder for våre spillere å legge press på ham, sier Nilsson, som med sine 1.95 cm og 103 kg iallfall er størst av de to.

Frykter dueller
Etter to spilte kamper er Norge overraskende ett poeng foran svenskene i VM-gruppe A. I søndagens arbeidsseier over Danmark scoret de fire ganger i overtall.

Kanskje noe svenskene må se ekstra opp for?

- Ja, akkurat. Vi må forsøke å være disiplinerte og ikke ta så mange unødvendige utvisninger. Det gjelder at vi holder oss på banen. Samtidig har undertallsspillet vårt vært riktig bra. Vi har kun sluppet inn ett mål i «box play».

- Så selv om vi får utvisninger i morgen, kjenner jeg meg trygg på spillerne foran meg. Men vi skal ha respekt for Norge, for de har mange duellsterke spillere som kan lage mål, sier Nilsson til NTB.

Han er blant VMs toppkeepere så langt med en redningsprosent på 94,44. 51 skudd har Nilsson avverget, mens det ble tre baklengsmål mot Tsjekkia søndag (4-3 på straffer). (©NTB)