Gå til sidens hovedinnhold

- Stjernen som skal løse United-krisen

Louis van Gaal vurderer nok et storkjøp.

Manchester United ser ut til å ha funnet litt mer fotfeste i Premier League de siste kampene, etter en litt trøblete start under Louis van Gaals ledelse.

Det er likevel ikke til å komme bort ifra at storklubben kunne trenge ytterligere forsterkninger bakover på banen. På grunn av mange skader har van Gaal måttet bruke unggutter som Tyler Blackett og Paddy McNair i flere kamper.

Nå melder Mark Ogden i The Telegraph at van Gaal har blinket seg ut stjernestopper Diego Godin som et overgangsmål når vinduet åpner i januar.

Stopperen har kontrakt med Atletico Madrid fram til 2018, men skal etter sigende ha en utkjøpsklausul på rundt 28,5 millioner pund.

Jakten fortsetter
Ogden skriver at van Gaal helt siden han overtok som manager for United i sommer har jaktet forsterkninger bak, men at forsøk på å hente både Mats Hummels fra Borussia Dortmund og Thomas Vermaelen fra Arsenal mislyktes.

Vermaelen valgte som kjent Barcelona i sommer.

United-sjefen endte til slutt opp med å signere Marcos Rojo, men føler fortsatt han han trenger ytterligere styrke bakover på banen og at jakten på en forsvarssjef vil fortsette etter nyttår, med Godin øverst på ønskelisten.

Godin har sammen med brasilianske Miranda vært bunnsolid for Atletico Madrid de siste sesongene og en viktig bidragsyter til at klubben vant La Liga sist sesong og spilte seg hele veien til Champions League-finalen.

The Telegraph-journalisten, som er kjent for å ha gode kilder innad i United, skriver også at Aston Villas Ron Vlaar skal være aktuell for Old Trafford-klubben. Van Gaal kjenner Vlaar godt fra det nederlandske landslaget.

Lite skadet
Hummels, som flere ganger har blitt nevnt i forbindelse med United på ryktebørsen i høst, skal ikke være uaktuell i januar, skriver Ogden. United har imidlertid ikke gitt opp håpet og kan komme på banen igjen neste sommer.

United-direktør Ed Woodward har tidligere uttalt at United kun vil bruke penger på spillere som kan styrke laget i mange år framover, om klubben skal ut på markedet i januar, men innrømmer at det jobbes med konkrete spillere.

- Vi er ikke ute etter kortsiktige løsninger. Vi ser på konkrete spillere mot neste sommer, men skulle de bli tilgjengelige i januar, noe som er sjeldent, vil vi vurdere å ta affære, sa Woodward i en melding til klubbinvestorer.

Godin, som har blitt 28 år og fyller 29 år i februar, er en spiller som sjeldenter skadet, noe van Gaal skal være begeistret over. Nederlenderen har slitt med at en rekke profiler har vært ute med skade så langt denne sesongen.

P.S. Mandag ble det kjent at Angel Di Maria, som skadet seg i møtet med Crystal Palace, må sto over midtukekampen mot Stoke tirsdag.