Gå til sidens hovedinnhold

Stjernene forsvarer Maradona

Diego Maradona er i hardt vær, men får nå støtte av to av sine stjernespillere.

Liverpools Javier Mascherano og superveteran Juan Sebastian Veron har åpenbart sett seg lei på den massive kritikken landslagssjefen har fått den siste tiden. Foran lørdagens skjebnekamp i VM-kvalifiseringen mot Peru, tar de sjefen kraftig i forsvar.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

– Maradona har vår fulle støtte, sa Mascherano til argentinsk presse etter onsdagens trening ved Det argentinske fotballforbundets hovedkvarter.

– Han er sjefen og vet hva han gjør, tilføyde Liverpool-stjernen.

Forstår sjefen
Onsdag varslet Maradona at han vurderer å gi seg som argentinsk landslagssjef uavhengig av utfallet i VM-kvalifiseringen. Fotballegenden er misfornøyd med enkelte forhold rundt jobben – og ga klar beskjed om at han kun fortsetter på sine egne premisser.

Den biten forstår playmaker Juan Sebastian Veron.

– Diego er ikke fornøyd, eller det er vel noe han ikke liker. Det er ikke urimelig at han stiller visse krav for å fortsette, sier han.

Støtten fra Veron kommer for øvrig bare få uker etter at samme mann ga landslagssjefen skylda for at Argentina i øyeblikket ikke opptrer som noe lag.

Ytterligere støtte
Samtidig får Maradona nå støtte av en annen fotballstorhet i hjemlandet. Roman Diaz, som har en lang karriere bak seg både som spiller og trener, mener det er tid for å slå ring rundt legenden.

– Nå må vi støtte Maradona og landslaget. Vi må kvalifisere oss, og utgangspunktet er ikke enkelt. Han gir sitt aller beste for å få ting til å fungere, og det må vi beundre ham for, sier Diaz ifølge goal.com.

Han mener det er feil tidspunkt å snakke om Maradonas trenerframtid.

– Diego betyr mye for Argentina, men han må først kvalifisere oss til VM før han kan fortsette i sin posisjon. Vi står foran viktige kamper, og det er ikke rett tidspunkt for å ta sånne avgjørelser, sier han.

Må spille playoff?
Argentina er i øyeblikket nummer fem i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Den plassen gir ikke direktebillett til sluttspillet i Sør-Afrika neste sommer.

I stedet må Argentina ut i playoff-kamper mot et lag fra CONCACAF-kvalifiseringen dersom dagens tabellsituasjon blir den endelige.

Samtidig pustes Maradona & co. i nakken av Uruguay – laget som er motstander i den siste kampen neste onsdag. Den kan med andre ord sende Argentina ut av all VM-diskusjon. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken