Gå til sidens hovedinnhold

Stjerner får poker-pepper

Stadig flere får problemer med pokerspill på nett. Lotteritilsynet legger noe av skylda på idrettsstjernene.

Idrettskjendiser som landslagskeeper Thomas Myhre og skihopper Bjørn Einar Romøren får refs av Lotteritilsynet og får skylden for at stadig flere hektes på nettpoker, skriver Aftenposten.

- Det er ikke rart at spillavhengigheten vokser når poker blir fremstilt som et idrettslignende spill med kjente utøvere i aksjon. De er med på å legitimere noe som pr. definisjon er et ulovlig pengespill, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet til avisa.

Hamar sikter til Kjersti Grini som deltok i poker-VM i Las Vegas, fotballspiller Thomas Myhre, Bjørn Einar Romøren og håndballspillerne Frank Løke og Simen Hansen. Lotteritilsynet mener idrettstjernene må ta noe av skylda for at flere blir spilleavhengige, siden de glamoriserer pokerspillet.

Til og med november i år ringte 2.204 personer Hjelpelinjen mot spilleavhengighet. 141 personer som har ringt for første gang til hjelpelinjen i år har bedt om hjelp i forbindelse med pokerspill. I hele fjor var talet 31, skriver Aftenposten.

Hjelpelinjen har hatt spesielt stor pågang den siste måneden. De tror økningen skyldes økt markedsføring av pokerspill.

- Det blir helt feil å påstå at jeg og andre idrettsprofiler bidrar til spilleavhengighet. Jeg synes det er interessant å spille kort, og jeg utøver både bridge og poker, sier Thomas Myhre om kritikken.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken