Om to dager stiller Grimstad-rytteren til start i Milano-Sanremo. Klassikerrittet er det første store målet til Thor Hushovd denne sesongen.

Samtidig blir det hans første pekepinn på hvor sterk han egentlig er denne sesongen.

Kanonryttere som Oscar Freire, Robbie McEwen, Tom Boonen, Stuart O’Grady, Alessandro Ballan, Alessandro Petacchi og Filippo Pozzato stiller alle til start.

- Jeg kan ikke sammenlikne formen min med de andre sprinterne, fordi vi har syklet på forskjellige områder hittil, sier Hushovd ifølge cyclingnews.com.

-Godt forberedt
Nordmannen har stort sett oppholdt seg i Frankrike under sesongoppkjøring, med unntak av mindre endagsklassikere i Belgia.

At Crédit Agricole heller var med i Tirreno-Adriatico, tar uansett ikke bort inntrykket av at Hushovd er i oppsiktsvekkende god form.

- Jeg byttet om programmet mitt etter at Crédit Agricole ikke ble valgt ut til Tirreno-Adriatico, men det har ikke vært noen dårlig oppladning til Milano-Sanremo, forsikrer han.

Faktum er at han så uforskammet sprek ut der han tidvis herjet med langt mer fjellvante ryttere.

- Det har vært et hardkjør hver dag med mange stigninger. Men det kommer godt med når vi skal kjøre over «capoene» lørdag, sier Hushovd.

Milan-Sanremo inneholder nemlig stigninger over Capo Mele, Capo Cervo og Capo Berta. Som oftest blir imidlertid «The Capi» som en forrett å regne før den store spurten i Sanremo.

Ballan: - Jeg prøver!
For å si det mildt er det mange sprintere som nå går rundt og drømmer om at det skjer i år også.

- Formen min er på vei. Noe som er normalt etter syv dagers jobbing, advarer Robbie McEwen - som kun var en skygge av seg selv under Tirreno-Adriatico.

- Kondisjonen min er der. Jeg kommer helt sikkert til å forsøke noe lørdag. Vi er i Italia: Sanremo betyr alt for en italiener. Jeg kommer til å forsøke, lover Alessandro Ballan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg tror at det kun er (Alessandro) Petacchi som har funnet storformen av spurterne. Det åpner for andre mulige utfall i Sanremo, mener Barloworlds Enrico Gasparotto.

Blant favorittene
Men Ettersom Hushovd allerede har vunnet etappeseire i Tour Med og Paris-Nice og har tredjeplass fra Het Volk, må han finne seg i å stille blant favorittene i Milano.

Det gjør ham heller ingen ting.

- Siden jeg klatrer opp på podiet for tre år siden med Alessandro Petacchi og Danilo Hondo, har jeg tenkt at jeg skal vinne dette rittet en dag, sier Hushovd.

Favoritt Freire
Australske McEwen har imidlertid et annet favorittips foran blodslitet i Nord-Italia. Under Tirreno-Adriatico var det nemlig en spanjol som virket utilnærmelig.

- Den store favoritten er Oscar Freire. Det er opplagt, sier McEwen.

Rabobank-rytteren vant to etapper på veien mot Adriaterhavet. Kan han skylle over Hushovd også?

Hva tror du? Hvem vinner årets Milano-Sanremo? Diskuter her!