Tyrkia må klare seg uten to av sine beste angripere, kapteinen, førstekeeperen og tre av troppens fire midtstoppere mot Tyskland. Trener Fatih Terim har faktisk bare 14 mann å velge blant når han skal ta ut semifinalelaget.

Det er prisen Tyrkia har betalt for sin heroiske overlevelseskamp i europamesterskapet i Sveits og Østerrike.

- Har ikke noe valg
Den eneste gode nyheten for tyrkerne, dagen etter den mirakuløse seieren over Kroatia, er at stjernespissen Nihat Kahvecis lårproblem ikke er verre enn at han blir spilleklar til onsdagens semifinale.

- Jo, vi har mange gode spillere ute med skader og vi møter en formidabel motstander i Tyskland. Men de spillerne som blir bedt om å komme inn vil være gode fordi vi har ikke noe annet valg, sier Kahveci ifølge Reuters.

Midtbanespilleren Mehmet Aurelio kommer inn på laget etter sin karantene, mens trioen Emre Asik, Tuncay Sanli og Arda Turan alle må stå over semifinalen på grunn av gule kort. De to sistnevnte har vært to av Tyrkias aller beste spillere i turneringen.

Førstekeeper Volkan Demirel må også sone. I tillegg er det ekstremt tvilsomt om kaptein Emre Belözoglu kan friskmeldes tidsnok fra sin lårskade. Emre Güngör er ferdig for sommeren på grunn av sin skade, mens Servet Cetin også har gjort det klart at han ikke blir frisk før onsdag.

14 spillere - 4 spisser
Emre Asik, Emre Güngör og Servet Cetin er tre av de fire midtstopperne trener Fatih Terim tok med seg til alpelandene. Den siste heter Gökhan Zan og fikk sine første 55 EM-minutter mot nettopp Kroatia. Han har vært skadet, men er nå frisk og kampklar.

Av de 23 spillerne i troppen kan vi trekke fra tredjekeeperen - det er ingen tvil om at Rüstü Recber står semifinalen - samt fire suspenderte og fire skadde spillere.

Det etterlater Terim med 14 spillere, hvorav fire er spisser... Likevel gjør tyrkerne sitt beste for å bevare optimismen.

- Jeg tror at dette tyrkiske laget kan gjøre det enda bedre. Hvis vi bare kunne fått alle de skadde spillerne tilbake i laget... Men selv uten dem har vi noe spesielt, mener Terim.

Sjekk EM-magasinet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz