Gå til sidens hovedinnhold

Stoler på Baros i nøkkelkamp

Tsjekkia satser på farten til Milan Baros.

Tsjekkia har en alle tiders mulighet til å sikre en EM-billett onsdag kveld. Et Irland i poengnød står i veien. Tyskland leder gruppe D med fem poeng ned til Tsjekkia og er i realiteten videre. Tsjekkia på 2. plass har tre poeng ned til nettopp Irland på 3. plass.

Skjerpings
Men det tsjekkiske angrepet trenger å skjerpe seg om det skal bli full pott mot irene. Det ble bare 3-0 mot blodfattige San Marino, i en kamp der tsjekkerne - ifølge rapportene - skapte forbausende lite. De så også relativt dårlig organisert ut i midtbaneleddet mot et lag som spilte deler av kampen med bare ti spillere på banen.

Jan Koller er også suspendert i kampen, hvilket betyr at tsjekkerne må stole på Milan Baros. Den tidligere Liverpool-spissen har imidlertid slitt med en ryggskade inn mot kampen, men han er klarert til å spille onsdagens oppgjør.

- Vi må spille annerledes. Jan er så høy at vi kan spille lange og høye baller og utnytte det. Vi må bygge opp spillet på en annen måte mot Irland. Milan er veldig rask. Og det er det vi må prøve å utnytte. Våre spisser skal være i stand til å spille ut irske forsvarsspillere, som er store, men ikke så raske, sier Tomas Rosicky til Reuters.

Baros var optimistisk etter mandagens trening.

- Det ser bra ut så langt, var hans korte kommentar.

Svakt av Irland
Trener Karel Brückner, som kan ta Tsjekkia til landets fjerde EM-sluttspill på rad, satser på Sparta Praha-spissen Libor Dosek skal fylle Jan Kollers sko.

Irland trengte en seier mot Slovakia for å holde liv i EM-drømmen, men klarte bare 2-2 på lørdag. Dagen etter var trener Steve Staunton klar på at bare seier er godt nok mot tsjekkerne.

- Vi er nødt til å vinne den kampen om vi skal kunne kvalifisere oss, sa han.

Stauntons mannskap er imidlertid ikke hundre prosent intakt til oppgjøret onsdag kveld. Stephen Irelands bestemor døde nylig, og spilleren har fått lov til å dra hjem for å være sammen med familien. I tillegg blir heller ikke Steve Finnan eller Darren Potter klare til onsdagens kamp på grunn av skader.

Her er tabellen i gruppe D
Disse har scoret i gruppe D

Sannsynlige lag:

Tsjekkia: Petr Cech; Tomas Ujfalusi, Radoslav Kovac, David Rozehnal, Marek Jankulovski; David Jarolim, Tomas Galasek, Tomas Rosicky, Jan Polak; Milan Baros, Libor Dosek

Irland: Shay Given; Richard Dunne, Stephen Kelly, Paul McShane, John O'Shea; Lee Carsley, Stephen Hunt, Kevin Kilbane, Andy Reid; Kevin Doyle, Robbie Keane

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?