Gå til sidens hovedinnhold

Stoltenberg i strupen på Hagen

FOLKETS HUS (TV2 Nettavisen): - Jeg er en enklere og simplere sjel enn dere, sa Ap-leder Jens Stoltenberg før han angrep Frp.

Stoltenberg viste til at hans partifeller på landsmøtet til nå bare har snakket om Aps politikk, uten angrep på andre partier.

Så gikk han til frontalangrep mot Frp.

- Frp er et underlig parti, for å bruke et pent uttrykk. De klarer å fremstille det som om de er i opposisjon, som om de er en slags opprørere. Men det er Frp som er regjeringens garantist, sa Stoltenberg.

En høyreorientert stemme
Han advarte mot velgerne mot følgene av å stemme på Frp-formann Carl I. Hagen og Siv Jensen:

- Jeg minner om at stemmer du på Hagen så stemmer du på Bondevik og en høyredominert regjering. Hvis du stemmer på Hagen, så stemmer du på at Bondevik fortsetter som statsminister. Stemmer du på Siv Jensen, så stemmer du for at Valgerd skal fortsette som kulturminister, og for KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Usosialt høyreparti
Stoltenberg mener Frp-toppene Carl I. Hagen og Siv Jensen lurer velgerne til å tro at de er et sosialt parti..

- Jeg møter folk som sier at nå er de lei av regjeringen, så nå skal de stemme på Frp. Men Frp støtter regjeringen. Frp er ikke det nye Arbeiderpartiet. Det er et usosialt høyreparti, som stemmer for mer til de som har mest, og mindre til de som har minst.

Ap-lederen nevnte knapt Frp i sin hovedtale torsdag, og det knallharde angrepet fredag vakte stor begeistring og trampeklapp på landsmøtet.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken