- Til å ha så lite a-lagskamper bak seg så er det bare å gratulere og beundre det han gjør, var attesten fra landslagstrener Lars Lagerbäck til TV 4 etter kampen.

Etter å ha fått sin første EM-kamp fra start var det mye godt å høre for Fredrik Stoor selv om det endte med 1-2-tap på overtid mot Spania i lørdagens andre gruppespillsrunde.

Veteranskryt
- Jeg syns han klarte seg veldig bra i kamp der han ble kastet rett ut til ulvene. Han var også involvert i målet med et godt innlegg, sier tidligere Rosenborg-back og fotballekspert Karl Petter Løken til Nettavisen.

Stoor la en perfekt cross som dalte ned i beina på Zlatan Ibrahimovic i den spanske feltet. Og de beina fikk kranglet ballen i mål til svensk ekstase.

Løken roser Stoors offensive kvaliteter og tror backen har enda mer å gå på.

- Fin utvikling
- I begynnelsen var jeg skeptisk og syns han var helt ordinær men han har hatt en veldig fin utvikling i Rosenborg, mener Løken.

Den gamle høyrebacken er imidlertid usikker på om Stoor for fornyet tillit i den avgjørende kampen mot Russland.

- Fredrik Stoor kom godt fra det mot Spania, men om Nicklas Alexandersson blir frisk spørs det om ikke det er favør han pga rutinen, sier Løken.

- Fredrik Stoor var akkurat så trygg med ballen som han har vært i de matchene som ikke har betydd noe. Selv når han skal takle, gjør han det på en ordentlig måte og en slik sideback er det lange siden vi har hatt, skriver Simon Bank, kommentator i Aftonbladet.

- Tar med det positive
Stoor selv synes også han klarte seg godt i matchen.

- Jeg er relativt fornøyd med egen innsats, så jeg får ta med meg det positive selv om det er surt at vi taper, sa Stoor til Aftonbladet etter kampen.

RBK-backen rangerer kampen som den største til nå i karrieren og ser frem mot Russland-kampen som forsiktig optimist med tanke på en plass i startoppstillingen.

- Det finnes alltid muligheter, sa Stoor.

EM-quiz: Vinn flatskjermer og designradioer for 138.000 kroner!

Like god som sønnen
I forkant av oppgjøret hadde også tidligere Stabæk-trener Anders Linderoth sagt sine lovord om høyrebacken.

- Stoor er en veldig offensiv back, men samtidig klarer han sitt defensive arbeid hundre prosent, sier Linderoth i et intervju med svensk TV 4.

Linderoth trente Stoor i Hammarby og nølte ikke med å sammenligne sin tidligere elev med sin sønn Tobias, Anders Svensson og Christian "Chippen" Wilhelmsson med tanke på hvor langt svensken kan nå.

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)