Gå til sidens hovedinnhold

- Stopp hetsen mot Øystein

Øystein Djupedal blir mobbet og hetset, raser stortingsrepresentant Ingvild Vaggen Malvik.

- Her kommer det nye retningslinjer fra Helse- og omsorgsdepartementet på bruk av sukker i barnehagene. Så skal det komme kritikk av Øystein Djupedal på det, sier Malvik (SV) til Nettavisen.

Les også: Djupedal advart av SV

- Usaklig kritikk
Hun reagerer sterkt på at Private Barnehagers Landsforbund (BBL) gir kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) skylden for at Sylvia Brustad (Ap) vil ha slutt på bursdagskaker i barnehagene.

- Jeg blir helt oppgitt. Jeg har ett barn som går i barnehage, og ett som skal begynne i barnehage. Brustad gjør veldig rett i å forsøke å få ned sukkerforbruket. Det er vel dokumentert at sukker kan utløse hyperaktivitet hos barn som er disponerte, sier Malvik.

- BBL sier at Djuepdal gir barnehagene en så uforutsigbar økonomi at de ikke får mulighet til å tenke på innholdet, blant annet mat til barnehagene?

-Det ene utelukker ikke det andre. Det er mye sunn mat som er billig. Havregrøt, for eksempel, koster ikke all verden, men er veldig sunt. Men økonomien til barnehagene er ikke mitt anliggende, men det er hets av Djupedal, sier Malvik, som er Djupedals vara på Stortinget.

- Hva mener du om kritikken som er kommet fra sentrale personer i SV om at Djupedal ikke er en god nok statsråd?

- SV har all mulig grunn til å ta bøttevis av selvkritikk på politikken. Og vi må diskutere hva vi må gjøre for å stryke organisasjonen. Vi har all mulig grunn til å legge oss paddefalte. Men dette handler ikke om enkeltpersoner.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn